kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakimlik Sınavına Girebilecek Adaylar Ne Zaman Belli Olacak?

Adalet Bakanlığı’nın verdiği ilana istinaden 2018 yılı sonunda gerçekleştirilecek olan Hakim ve Savcı Adaylığı sınavlarına başvurular tamamlandır. Başvuru süreci nasıldı? Sınavda adayları neler bekliyor? Sınava girebilecek adaylar ne zaman ilan edilecek? Hepsi haberimizde.

A+
A-

29 Aralık 2018 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince Ankara’da gerçekleştirilecek olan Hakim ve Savcı Adaylığı sınavlarına bir aydan az bir süre kaldı. Bazı adayların ise sınava girip giremeyeceği konusu ise hala belirsizliğini koruyor. Buna dair duyuru ne zaman yapılacak? Sınavda adayları neler bekliyor? Tüm bu hususları haberimizde bulabilirsiniz.

2018 Hakimlik ve Savcılık Adaylığı Sınavlarına Başvuru Süreci

2018 yılı sonu için gelmiş olan Hakim ve Savcı Adaylığı sınavı başvuruları 1 Kasım 2018 tarihinde başlamış ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona ermişti. Bu başvuru sürecinde bir kısım adaylar çeşitli evrakı da elden teslim etmiş veya bulundukları illerdeki savcılıklar aracılığı ile Adalet Bakanlığı’na göndermişti.

Ayrıca normal başvuru sürecini kaçırmış olan adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından bir süredir uygulanan geç başvuru imkanı da sunulmuştur. Başvuruları, ücret ödeme tarihlerini kaçırmış olan adaylar; 9 Kasım 2018 tarihinde bir güne mahsus başvurularını gerçekleştirebilmiş, sınav ücretlerini yatırabilmiş ve evrak gönderimi yapabilmiştir.

Gönderilen evrak neticesinde yapılacak değerlendirme ile hangi adayların sınava girileceği ile alakalı duyuru Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak. Buna geçmeden önce sınava dair detaylara değinelim. GÜNDEM

2018 Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı

Adalet Bakanlığı’nın vermiş olduğu ilana göre 2018 yılı için;

1000 Adli Yargı Hakimi (Mezun)
500 Adli Yargı Hakimi (Avukat)
100 İdari Yargı Hakimi için sınav gerçekleştirilecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince Ankara’da gerçekleştirilecek olan alımın ilk aşaması yazılı sınav 29 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

2018 Hakimlik Sınavı Oturumları 

29 Aralık 2018 günü bazı adaylar birden fazla sınava girme hakkına sahip olacak. Özellikle 2 veya 3 sınava girecek adaylar açısından ciddi bir oturum karmaşası söz konusu. Ortak alanlar, kendi alanları derken kafaları karıştıran oturum düzenine dair hazırlamış olduğumuz;

2018 Hakimlik Sınavı Oturumları başlıklı yazımızı okumadan sınava girmeyin!

6197 1 130b666ffc4afd368c5c79414e76b3d2

2018 Hakimlik Sınavı Konuları

29 Aralık 2018 tarihinde üç grup için gerçekleştirilecek olan sınavda ortak olan alanların yanı sıra her alanın kendisine has oturumları da bulunmaktadır. Ortak alanda Genel Kültür – Genel Yetenek testi ile birlikte İdare Hukuku, İdari Yargılama Usûl Hukuku gibi ortak alan dersleri yer almaktadır.

İdari Yargı Hakimliği ile Adli Yargı Hakimliği sınavlarının tüm dersleri ile dersler altında yer alan konuları için aşağıdaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz;

İdari Yargı Hakimliği Sınav Konuları için Tıklayınız!

Adli Yargı Hakimliği Sınav Konuları için Tıklayınız!

2018 Hakimlik Sınavına Girebilecek Adaylar Ne Zaman Belli Olacak?

29 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Adli Yargı Hakimliği Avukatlıktan Geçiş sınavı ile İdari Yargı Hakimliği sınavına başvuruda bulunan adaylar sınava girebilmek için bir takım evrak gönderiminde bulunmuşlardı.

İdari Yargı Hakimleri için bu fakülte eğitimlerinde yeteri sayıda Hukuk dersi aldıklarına dair transkript belgesi ile Adli Yargı Hakimliğine avukatlık mesleğinden geçecek olan adayların Avukatlık durumlarını ispatlar belgelerden oluşmaktaydı.

2018 Hakimlik Sınavına Başvuru evrakının detayları için Tıklayınız!

Başvuruda evrak teslimi yapan ve durumu henüz belirsiz olan adayların sınavlara katılıp katılamayacağına dair resmi duyuru 7 Aralık 2018 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından yapılacaktır.  Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü sayfasından T.C. Kimlik Numarası ile yapılacak sorgulama ile adaylar sınava katılıp katılamayacaklarını öğrenebileceklerdir.

Hakimlik Sınavı ve diğer sınavlara dair daha detaylı bilgi alabilmek için FORUM sayfamızı Ziyaret Etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.