kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alım İlanı 2019

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2019 yılı için Stajyer Hazine Kontrolörlüğü alım ilanı yayımladı. Alım süreci nasıl olacak? Başvuru koşulları neler? Sınavı ne zaman? Detaylar haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere Stajyer Hazine Kontrolörlüğü alım ilanı yayımlandı. 22 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan ilana göre 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı başvuru şartları neler? Hangi bölümlerden adaylar başvuruda bulunabilecek? Başvuruda hangi puan türü kullanılacak? Başvurular ve sınav ne zaman? Detaylar haberimizde.

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların 657 sayılı Kanunda yer alan memurluk genel şartlarını taşıyor olmalarının yanında, üniversitelerin Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile Hukuk Fakülteleri’nin birisinden mezun olmaları, sağlık durumlarının her türlü iklim ve seyahat şartlarına uygun olması, askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması gerekmektedir.

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımına Hangi Bölümler, Hangi Puan Türü ile Başvuru Yapacaklar?

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunabilecek olan alanlar ile bu alanların KPSS puan koşulları şu şekilde;

Adayların yukarıda yer alan fakültelerin birisinden mezun olmaları alıma başvuruda bulunabilmeleri için yeterlidir. Herhangi bir bölüm ayrımı söz konusu değildir. Adayların 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunabilmeleri için 2018 yılı ya da 2019 yılı KPSS A grubu sınavlarının birisinde KPSS P48 puan türünden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların bunun yanında yine son iki senede gerçekleştirilmiş Yabancı Dil Sınavı’nın İngilizce, Fransızca ya da Almanca oturumlarının birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını 27 Kasım 2019 tarihinden 12 Aralık 2019 tarihine kadar elektronik ortamda yapabilecekler.

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı Kaç Kişilik? Kaç Kişi Sınava Katılabilecek?

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı toplam 15 aday için gerçekleştirilecek. Bu 15 aday arasında yer alabilmek için mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadarı alımın ilk aşaması olan yazılı sınava katılma hakkı elde edecek. Yani toplam 300 aday için yazılı sınav gerçekleştirilecek.

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman ve Nerede?

2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alımı yazılı sınavı 28 Aralık 2019 – 29 Aralık 2019 tarihlerinde, her gün iki oturum olmak üzere toplam 4 oturum olarak Ankara’da yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde yapılacaktır.

Yorumlar

  1. Semra Cizoglu Avatar Semra Cizoglu dedi ki:

    mulakat tarihi nezaman belli olur

  2. Semra Cizoglu Avatar Semra Cizoglu dedi ki:

    mulakat tarihi nezaman belli olur