kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Taban Puanları 2017

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli alımında mülakata katılabilecek adaylara ait puanları açıkladı. Büro personeli alımında taban puanlar kaçta kaldı? 2017 sözleşmeli büro personeli alımında hangi il kaç puanla kapattı? Büro personeli alımında lisans mezunları kaç puanla mülakata katılabilecek? İçişleri Bakanlığı büro personeli taban puanları 2017 yazımız içerisinde sizler için hazırladığımız tablomuzu inceleyebilirsiniz.

A+
A-

2017 yılı içerisinde 1.545 kişilik sözleşmeli büro personeli alım ilanına çıkan İçişleri Bakanlığı mülakata katılacak adaylara ait taban puanları açıkladı. Atama yapılacak aday sayısının 4 katı mülakata katılmaya hak kazandı. Sözleşmeli Büro personeli alımında lisans mezunlarına 928 kişilik ve önlisans mezunlarına da 617 kişilik kadro ayrılmıştı. Her bir il için ayrılan kontenjanların 4 katının mülakata katılmaya hak kazandığını düşünecek olursak, toplamda 6.180 adayın mülakata katılacağını söyleyebiliriz.

Büro Personeli İl Taban Puanları

İçişleri Bakanlığı resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, ” 2017 büro personeli taban puanları ” illere göre farklı puanlarda kaldı. Lisans mezunları için en düşük taban puanla kapatan il 79,28 taban puanla Gümüşhane ili olurken, en yüksek taban puanla kapatan il ise 87,16 taban puanla Elazığ ili oldu. Önlisans mezunlarının taban puanlarına baktığımızda ise, en düşük taban puanda kalan il 80,1 taban puanla Yalova ili olurken, en yüksek taban puanda kalan il ise 88,78 taban puanla kapatan Malatya ili oldu.

Doğu İlleri Taban Puanları Adayları Şaşırttı

Büro personeli taban puanlarında adayları en çok şaşırtan durum ise, doğu illeri için açılan kontenjanlara katılabilecek adayların puanları oldu. Hem lisans hem de önlisans mezunlarının sonuçlarına göre doğu illerine ait taban puanlar, batı illerine göre yüksek puanda kaldı. Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Batman gibi iller beklenenin üstünde taban puanda kalarak adayları şaşırttı.

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Taban Puanları 2017

Bütün illerin hem kontenjan hem de taban puanlarını belirttiğimiz tablomuzu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Gündem Haber

2841 1 07d6b2662e850415f38c0e58b1df747c scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.