kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile Hukuku Kitap Önerileri

Medeni hukuk bölümlerinden biri olan aile hukuku kitap önerisi isteyen hukuk öğrencisi, avukat, akademisyen arkadaşlarımız için en popüler aile hukuku kitaplarını inceledik.

A+
A-

Aile hukuku kitap önerileri sıklıkla karşılaştığımız bir rica olduğundan bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı duyduk. Aile hukuku, medeni hukuk alanında yer alan beş kitaptan birisi olup uygulama alanı eşya hukuk ile birlikte en geniş olan alandır. Genellikle avukatlar arasında düşük vekalet ücreti nedeniyle aile hukuku davaları pek tercih edilmemekle birlikte son dönemde ünlülerin boşanma davaları aracılığıyla popüler konuma gelmiştir.

Konumuz bir hukuk alanı olduğu için kitap önerisi yaparken hukuk öğrencileri, avukat ve hakim gibi uygulayıcılar, akademisyenler için ayrı ayrı yapılacaktır. Kitap tavsiyelerinin yanısıra aile hukuku alanında çalışan ve güncek içtihatlara hakim kişilerin isimlerine de yer verilecektir. Böylece blog veya sosyal medya üzerinden takip etmeniz ve bilgi birikiminizi hızlı güncellemeniz sağlanmaya çalışılacaktır.

En sık ismini  duyacağınız eser olan Mustafa Dural, Alper Mustafa Gümüş ve Tufan Öğüz tarafından kaleme alınan Türk Özel Hukuku serisinin 3. Kitabı olan aile hukuku hemen her akademisyenin başucu kitabı konumundadır. Ayrıntılı olması ve doktrine yer vermesinin yanı sıra Türk ve Dünya hukukunda seçkin akademisyenlere atıflar yaparak konuları açıklaması da kitabı kıymetli kılan detaylar arasındadır.

Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önceki öğretim üyelerinden olan Bilge Öztan hocanın medeni hukuk kitabı ise hukuk öğrencileri tarafından çokça tercih edilen bir aile hukuku kitabıdır. Basit örneklerle konuları açıklaması ve test çözme imkanı vererek pekiştirilmesinin sağlanılması Bilge Öztan  medeni hukuk kitabı öğrenciler için güzel bir kaynaktır.

Yargıtay mevcut ikinci daire başkanı Sn Ömer Uğur Gençcan tarafından kaleme alınan boşanma, tazminat ve nafaka hukuku isimli eser ise hukuk uygulayıcıları olan hakimler ve avukatlar açısından bilgi ve pratik düzeyinizi artıracak güzel bir eserdir. Gençcan aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden oldukça sık ve güzel içtihatlar payalaşarak hukuk bilginizi güncel tutmanıza yardımcı olmaktadır.

Kemal Oğuzman tarafından yazılan aile hukuku kitabı ise sık kullanılan ve hukuk fakültesi öğrencileri tarafından iyi bilinen bir kaynaktır. İstanbul üniversite hukuk fakültesi’nden yaş haddi nedeniyle emekli edilen Oğuzman Galatasaray Hukuk Fakültesinde ders anlattığı esnada vefat etmiştir. Halen yazdığı eserler İstanbul’daki üniversitler başta olmak üzere bir çok hukuk fakültesinde ders kitabı olarak okutulamaktadır.

Son olarak Turgut Akıntürk tarafından kaleme alınan bir eseri sizlere tavsiye etmek istiyorum.  Turgut Akıntürk Ankara üniversitesi hukuk fakültesi tarafından yetiştirlmiş ve 65 yaşına kadar okulunda akademisyen olarak görev yapmış biridir. 

Akıntürk medeni hukuk isimli kitabının yanı sıra eşya hukuku, borçlar hukuku ve aile hukuku alanlarında ayrı ayrı eserlerde kaleme almıştır. Eserlerde hoca net bir sistematik kullanmadığı için eseri baştan sona roman okur gibi okumak zorunda kaldığınız zamanlar olacaktır. Aynı zamanda içerisinde yer almadığını düşündüğünüz bir bilgiyi hiç ummadığınız bir başlık altında bulmanız da olasıdır. Sistematik ve konuların dağılımı dışında eserlerde olumsuz herhangi bir unsur ise mevcut değildir. Akademisyenler ve öğrenciler için faydalı bir kaynaktır.

Benzeri kitap tavsiyeleri için forum tercihiniyap adresini kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Emine Doğan Avatar Emine Doğan dedi ki:

    Merhaba Admin,

    Ankara maya kolejini duydum araştırıyorum. Bilginize varmı acaba?