kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Koray Aydın Kimdir, Nerelidir, Mesleği Nedir?

Seçimlerin yaklaştığı bugünlerde siyasetçilerimizi dilimiz döndüğünce tarafsız şekilde tanıtmaya çalışacağız. Önceki bakanlarımızdan Koray Aydın önümüzdeki seçimlerde aday olmasına kesin gözüyle bakılan biri, mühendis kökenli, Karadenizli sevilen bir kişilik.

A+
A-

Koray Aydın Kimdir?  Koray Aydın Nerelidir? Babası Ne İş Yapar?

Babası Halil İbrahim Aydın İş Bankası çalışanı olması sebebiyle Anadolu’nun farklı vilayetlerinde eğitim alıyor Koray Aydın. Böylece farklı kültür ve düşünceleri de erken yaşta tanımış,hayat tecrübesi de kısa sürede artmıştır.  Halil İbrahim Aydın ülkücü camia’nın yaşayan hafızası olarak biliniyor, eşi ve Koray Aydın’ın annesi Sebahat Aydın’da aynı şekilde ülkücü camiadan bir hanım efendidir. Koray Aydın’ın memleketi Trabzon ilinin Yomra ilçesidir, 5 Aralık 1955 doğumlu Trabzon doğumlu ve 63 yaşındadır.

Siyasete ülkücü hareketin gençlik kollarında erken yaşta başlamış, Makine mühendisliği eğitimi aldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde de aktif siyasete katılmıştır. Bu yüzden siyasi parti teşkilatı nasıl kurulur, nasıl yönetilir,nasıl örgütlenir konularına çok hakimdir. Parti genel sekreterliği yaptığı 1995-1999 yılları arasında MHP yıllarında teşkilatın canlı tutulmasına önemli katkılar sağlamıştır.  19. Dönem, 24. Dönem, 25. Dönem Trabzon, 21. Dönem Ankara milletvekilliği, üçlü koalisyon olarak bilinen dönemde ise 1999-2002 arasında Bayındırılık ve İskan Bakanlığı görevini yürütmüştür. Bakanlık sürecinde kendisine “ efsane bakan” ünvanı takılmış, partisi hükümetten düşünce ise 2004 yılında yüce divana sevk edilmiştir.

Yüce divan sürecinde ihaleye fesat karıştırma, haksız kazanç sağlama, görevi kötüye kullanma gibi suçlardan toplamda 217 yıl hapsi istenen Koray Aydın iddiaların hepsine karşı o dönem MHP içerisinde muhalif kalması sebebiyle tek başına savunma yapmış ve partisinden beklediği desteği görememiştir. 2007 yılına kadar kendisinin ailesinin mal varlığında ihtiyadi tedbir bulunan Koray Aydın oldukça mali açıdan zor günler geçirmiştir. GÜNDEM

Koray Aydın Tüm Suçlamalardan Aklandı

İlgili karar metni Anayasa Mahkemesi kararları arasında halen yayınlanmaktadır. Yüce divan kararında da açıkça görebileceğiniz üzere hakkındaki suçlamalardan oy birliğiyle aklanmıştır.  Daha sonra çeşitli gazetelere verdiği demeçlerde Yüce Divan’a ihracının hukuki değil, siyasi sebeplerden kaynaklandığını ifade etmiştir.

Koray Aydın Evli Mi?

Evli ve üç çocuk babası olan Koray Aydın aynı zamanda inşaat sektöründe tanınan bir iş adamıdır. Eşi Gönül Aydın ile evlilikleri devam etmektedir, Halil İbrahim, Konural ve Batuhan isimlerinde üç erkek çocuğu bulunmaktadır. Bir çok siyasetçinin aksine, kişisel bir tercih olarak eşi ve çocukları siyasetle içli dışlı değildir.

Koray Aydın’ın Önceki Partileri

Genel Başkanlığı’na aday olduğu MHP’den diğer Devlet Bahçeli muhaliflerinin aksine ihraç edilmeyip kendi rızasıyla istifa eden Koray Aydın, 22 Ağustos tarihinde Meral Akşener ile birleşme kararı almıştır. İyi Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasete devam etmektedir. 24 haziran genel seçimleri için Ankara’dan milletvekili adayı olması beklenmektedir.

Siyasi Hayatı Boyunca toplamda üç farklı siyasi harekette görev almış olup, bu partiler: 1991-1993 Milliyetçi Çalışma Partisi, 1933-2017 Milliyetçi Hareket Partisi, 2017-… İYİ Parti.

4368 1 395313a252882331da3f123cf7f8b9e9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.