kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YKS Özel Koşul ve Açıklamalar Madde 10

YKS kılavuzu içinde yer alan özel koşul ve açıklamalar madde 10 nedir, bk. 10 ne anlama gelmektedir gibi soruların cevapları ile madde 10 açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

YKS kılavuzu içinde yer alan özel koşul ve açıklamalar madde 10 nedir, bk. 10 ne anlama gelmektedir, özel koşul ve açıklamalar ne için belirtilmektedir,özel koşul ve açıklamalar kılavuz içinde kaç kısımdan oluşmaktadır, oluşturulan bu kısımların farkı nedir gibi soruların cevaplarına yazımız içinden ulaşabilirsiniz.

Üniversite tercihi yapmak oldukça zorlu bir süreçtir. İstenilen bölüme yerleşme gerginliği, tercih edilmesi düşünülen bölümün bireyin kendisine uygunluğu, diğer koşulların gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği paniği,bölümün sıkıntıları ve sorunları gibi pek çok konu adayın tercihine etki edip,onu telaşlandırabilmektedir. Bu noktada doğru tercih yapmak için YKS(yükseköğretim kurumları sınavı) ile ilgili tercihlerden, puan sistemine kadar her konuya vakıf olmaya çalışmak adayı biraz da olsa rahatlatacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı YKS konusunda bilgilendirme yazılarımıza devam ediyoruz. Bu bilgilendirmelerden biri olan özel koşul ve açıklamalar yazılarımız, adayların tercih edeceği bölümlerin ÖSYMveya tercih edilecek yükseköğretim kurumlarının koyduğu kuralları içermesiaçısından oldukça önemlidir.

YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR MADDE 10 NEDİR? YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR NEDİR?

YKS tercih kılavuzu içinde yer alan özel koşul ve açıklamalar yukarıda değindiğimiz gibi ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) veya yükseköğretim kurumlarının yani üniversitelerin koyduğu koşul ve açıklamalardır. Bu koşul ve açıklamalar adayın tercih edeceği bölümdeki bazı detaylardır. Bunlar kılavuz içinde iki kısımdan oluşmaktadır.

Birinci kısım ÖSYM sisteminde yer alan bilgiler üzerinden ÖSYM’nin otomatik olarak kontrol ettiği bilgiler ile ilişkili koşul ve açıklamalardan oluşurken; ikinci kısım adayların kendilerinin dikkat etmesi gereken koşul ve açıklamaları içermektedir. İkinci kısımda yer alan koşul ve açıklamalar ilgili kurumlar tarafından uygulanmaktadır.

Kılavuzda yer alan koşul ve açıklamalar yaş, cinsiyet, hazırlık,özel üniversite ücretleri, sıralama sınırı gibi konular ile ilişkilidir. Bu yüzden tercih döneminden önce kılavuza genel bir göz atmakta fayda vardır diyebiliriz.

Bu koşul ve açıklamalar için yer alan madde 10’a gelecek olursak;

Hukuk fakültesi programlarına programın yerleşme/yerleştirme puan türünde başarı sırası yüz doksan (190) bininci sırada olan bireyin yerleştirme puanının altında yerleştirme puanı olan adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu koşulu sağlamayan bireyler ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı yerine getiremeyen adayların tercih yapmış olsalar dahi ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil.), açıklamasını içeren bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bahsedilen bilgiler ve özel koşullar ÖSYM’nin kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak değişiklik için ÖSYM’ye ait resmi internet sitesinin yapacağı son duyuru esas olacaktır. Özel koşul ve açıklamaların yer aldığı kılavuza ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.