kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye'nin Yamaç Paraşütü Pilotu İlk Kadın Kaymakamı Dilara ŞENOĞLU!

Konya İli'nin Hüyük İlçesinde görev yapan Kaymakam Dilara ŞENOĞLU, ülkemizin yamaç paraşütü pilotu olan ilk kadın Kaymakamı oldu. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'na öykündüğünü belirten genç Kaymakam, bunu yapan ilk kadın meslek mensubu olma gururunu yaşadığını belirtti.

A+
A-

Konya İlimizin Hüyük İlçesi’nde Kaymakamlık görevini icra eden Dilara ŞENOĞLU, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu ilk yalnız atlayışı ile yamaç paraşütü pilotu olan ilk kadın Kaymakamımız oldu. 

Merhum Vali Recep YAZICIOĞLU’nun İzinde Genç Bir Kaymakam!

Merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU, idari konulardaki çalışkanlığı ve becerisinin yanında sosyal yönüyle de ön plana çıkmış çok kıymetli bir devlet adamıydı. Recep YAZICIOĞLU hakkında anlatılan ve mülki idare amiri olmak idealine sahip genç adaylar için bu mesleği çok daha kıymetli hale getiren onlarca efsaneleşmiş anı vardır. Ancak tüm bunların yanında Recep YAZICIOĞLU’nun sosyal yönü çok fazla bilinmemektedir. İdarecilik yönü ile birlikte YAZICIOĞLU’nun bu yönünü de gören genç Kaymakam Dilara ŞENOĞLU, bu sporu yapmaya heves etmesinde Recep YAZICIOĞLU’nun bu yönüne öykünmesinin de etkili olduğunu vurguluyor. 

whatsapp image 2019 09 11 at 22.47.37

Yukarıdaki fotoğrafta merhum Vali Recep YAZICIOĞLU’nun, yamaç paraşütü uçuşu için hazırlık yaptığını görüyoruz. Zaten yaptıklarıyla bir çok genç meslek mensubuna örnek olan Recep YAZICIOĞLU’nun yer aldığı bu karenin ilham verdiği genç Kaymakam ŞENOĞLU; soluğu Konya Hava ve Doğa Sporları Klübü’nde aldı. Hemen çalışmalara başlayan Dilara ŞENOĞLU, önce eğitmenler eşliğinde uçuşlar gerçekleştirdi. Ciddi bir antrenman ve hazırlık sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde ilk yalnız uçuşunu gerçekleştirerek ülkemizin yamaç paraşütü pilotu olan ilk kadın Mülki İdare Amiri oldu. YAZICIOĞLU’nun izinden gitmek konusunda bu bağlamda bir  hayalini gerçekleştiren ŞENOĞLU; “Onun gibi bir devlet insanı olmak hususunda da aynı çalışkanlıkla ülkesine ve devletine hizmet etmek istediğini” dile getirdi.

whatsapp image 2019 09 11 at 16.17.43

whatsapp image 2019 09 11 at 16.17.44

Bu cesaretinden ve girişimci ruhundan ötürü kendisini tebrik ediyor, hem spor ve sosyal yaşantısında hem de kariyerinde, örnek aldığı merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU gibi sosyal yönüyle de devlet insanlığı yönüyle de başarılı olmasını diliyoruz. 

Dilara ŞENOĞLU Kimdir?

Dilara ŞENOĞLU; Kurumlarda görev almasını takdir ve onurla takip ettiğimiz yüzlerce forum üyemizden bir tanesidir. 1991 yılında İstanbul’da doğmuştur ve Ordu nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun’ da tamamlamıştır. Lisans eğitimini 2016 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladıktan sonra, 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etmiştir. Muğla Valiliğinde İl Merkez Stajını, Afyonkarahisar Sandıklı ve Antalya Gazipaşa ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamlayan ŞENOĞLU, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ nün 30.05.2019 tarih ve 8514 sayılı yazısı ile Hüyük Kaymakamlığına vekaleten görevlendirilmiş olup 10.06.2019 tarihinde Hüyük ilçesindeki görevine başlamıştır.

Tercihiniyap.net olarak genç Kaymakamımıza kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.