kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YDS'den 80 üstü almak için nasıl çalışılmalıdır?

YDS'den 80 puan nasıl alınır? YDS b seviye için nasıl çalışmak gerekir? Nelerde dikkat edilmelidir. Kaynak tavsiyeleri, çalışma yöntemleri neler olmalıdır.

A+
A-

Yabancı dil sınavı YDS, akademik görev alacaklar, kamu personelliğinde yönetici seviyesinde görev alacaklar, Tıpta uzmanlık yapacaklar ve kamu personeli olup, dil tazminatı almak isteyenler için uygulanan yabancı dil yeterlilik sınavıdır. Bu sınava üniversitelerin 3 ve 4. Sınıf öğrencileri, mezunlar, hali hazırda memuriyet yapanlar ve akademik görev almak isteyen herkes katılabilir.

Sınav fiziksel ve bilgisayar üzerinden gerçekleşebilmekte, güz ve baha dönemi olmak üzere Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından birden fazla kez yapılmaktadır. Sınavda 80 ile 90 puan arası B seviye olarak adlandırılmakta olup iyi derecede İngilizce bildiğinizi göstermek için kullanılmaktadır. Peki YDS başarısını artırmak için neler yapılmalıdır? YDS’den 80 üstü almak için nasıl çalışılmalıdır?

YDS’den 80 almak için ne yapılabilir?

Sınava hangi maksatla giriyor olduğunuza göre, YDS’den alacağınız puan farklı seviyelerde olmalıdır. 80 almanız gereken bir durum söz konusu ise bize kulak vererek başarınızı yükseltebilirsiniz. Hedefiniz 80 puan almaksa şunu belirtmeliyiz ki ya temeliniz olmalı ya da en az YDS için harcayacak bir yıl gibi bir zamanınız. Kelime ezberi, yapıları öğrenilmesi, uzun metinlerin anlaşılıp doğru şıkların tespiti için alt yapınız mevcut değilse harcamanız gereken süre en az bir yıl gibi bir süredir.

Eğer daha önce YDS tecrübeniz varsa en azından 50 ve üstü bir puan almışsanız eksiklerinizi tespit edip belirli bir sıraya göre şansınız artırmanız mümkündür. Öğrencilere klasik olarak verdiğimiz yabancı dil çalışma stratejisi aynıdır. Öncelikle o dildeki yapıları öğrenin, burada fazla detaya inmenize gerek yok. Özne yüklem ve cümlenin diğer ögelerinin yerleri, zaman yapıları ve bunların versiyonlarının metin içinde görüldüğünde anlaşılabilecek düzeye gelmesi yeterlidir.

Kelime çalışmanınız sistematik hale getirin YDS anlam odaklı bir sınavdır. Anlam odağında önemli olan kelime türü ise her zaman fiillerdir hemen ardından ise sıfatlar gelmektedir. Dolayısıyla  buna göre yapın. YDS’de en fazla çıkan kelimeleri analiz edin veya etmiş kaynakları tercih edin. Mutlaka pharasal verbs ezberi yapın.

Doğru Bir Tempo İle Düzenli Çalışın

YDS puanınızın yüksek olması için yapacaklarınız aslında birer sır değil. Yapmanız gereken ilk şey motive olmak ve sistematik bir çalışma temposu ile sürece başlamaktır. Sınava kadar bu tempoyu bozmadan çalışırsanız, 80 değil çok daha yüksek puanları elde edebilirsiniz.

Doğru Kaynakları Kullanın

YDS kaynaklarınızı doğru seçmeniz son derece önemlidir. Eğer bir kursa gitmiyor ve kendi başınıza veya özel ders gibi süreçlerle bu süreci devam ettiriyorsanız, doğru kaynağı bulmanız çok önemlidir. Daha önce birden fazla YDS kaynak listesi paylaşmıştık onları takip edebileceğiniz gibi ihtiyacınıza yönelik olarak forum üzerinden sorabilirsiniz.

Gerçekçi Olun

Hemen herkes yapabildiği konulara odaklanmayı daha çok sever. Oysa hangi sınava hazırlanıyor olursanız olun, maksadınız eksiklerinizi kapatmak olmalıdır. Aksi halde bu eksikler hiç kapanmayacaktır. Bu nedenle, yaptığınız hatalara özel olarak yoğunlaşmanız gerekir. En fazla kelime sorusu kaçırıyorsanız kelime çalışın, paragraflar sizi yoruyorsa daha fazla paragraf sorusu çözmek ve daha fazla İngilizce metin okumak tek çözümdür.

Gramer Çalışmaya Önem Verin

Doğrudan gramer sorusu olarak toplasanız 5- 6 soru çıkmakla beraber gramer bilmeyen birinin sınavdan yüksek alması teknik olarak mümkün değildir. YDS uygulamalı bir sınav olmaktan çok, belli kalıpları olan ve standart soru tipleri üzerinden yapılan bir sınavdır. Yani sokak diline ciddi derecede hakimiyetiniz olsa da, bu sınavda başarı gösteremeyebilirsiniz. Bu nedenle gramer bilginizi  üst seviyeye taşımanız gerekir. Yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi gramerde amaç dilin yapısını anlamak ve bunu çeviri esnasında faydalı biçimde kullanmak dolayısıyla detaylara takılıp zaman kaybetmeyin.

Çok Fazla Deneme Çözün

YDS’den 80 üstü almak için nasıl çalışılmalıdır? Sorusunun en can alıcı noktası burasıdır. Sınavın bir simülasyonu olan deneme sınavlarını sık sık çözerek, hem tekniğe alışabilir, hem zaman kullanmayı öğrenebilir, hem de hatalarınızı kolayca tespit edebilirsiniz.

Sınırlı sürede paragrafları okumak, anlamak, üzerine şıkları okumak ve eş anlamlı ifadeleri bulmak, tüm bunları kısıtlı sürede yapmak. İhtiyacınız olan şeylerden biri kesinlikle hız. Sınava yaklaştıkça hız ihtiyacınız artacak, zamanı daha iyi kullanmak isteyeceksiniz. Bunun yolu da deneme çözerek süre kısıtına kendinizi alıştırmaktır. GÜNDEM

Yorumlar

  1. Hayrullah Avatar Hayrullah dedi ki:

    çok iyi öneriler olmuş devamı gelsin lütfen sayenizde oğlum 70 aldı bir sonraki sınava inşAllah