kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YDS’den 70 Almak İçin Nasıl Çalışmak Gerekir?

YDS'den 70 puan almak için ne kadar çalışmak gerekiyor? Kaç ay çalışmalı? Ne kadar çalışmak yeterli olur? Nasıl çalışmak gerekir?

A+
A-

YDS’den 70 Almak İçin Nasıl Çalışmak Gerekir?

Herkesin sınavlara hazırlanma ve çalışma stilleri farklılık gösterir. Peki bu sınavlardan biri olan YDS den 70almak için nasıl çalışmak gerekir, birlikte bakalım…

YDS yani Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı; lisans, yüksek lisans, doçentlik ve KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanının hesaplanması için kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra yurtdışındaki üniversitelerde okuyan kişiler, Türkiye’den denklik alınırken de YDS/e-YDS sonuçları kullanılmaktadır. Pek çok alanda geçerliliği bulunan bu yabancı dil sınavına olan başvuru sayısı ise her yıl giderek artmaktadır.

Sınava giren adayların büyük çoğunluğunun hedeflediği puan 70 olup c seviye olarak adlandırılmaktadır. Toplamda 80 sorudana oluşan YDS’den 70 puan alabilmek için 56 ve üzeri doğru yapmak gerekmektedir. Unutmadan belirtelim yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmüyor dolayısıyla kesinlikle boş bırakmayın.

Ancak sınavdan 70 ve üzeri puan almak için düzenli bir çalışma gerekmektedir. Bu anlamda YDS’den 70 puan almak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, YDS’ye çalışırken nelere dikkat edilmeli?

YDS’den 70 Puan Almak İçin Nasıl Bir Çalışma Yapılmalı?

YDS; adayların İngilizce gramer bilgisi, kelime bilgisi, okuma ve anlama becerilerini test eden bir seviye tespit sınavıdır. Adayların YDS’den en az 70 puan alabilmek için gramer çalışmaları yapmalı ve bir taraftan da bol bol bilimsel makale ve biyografi  okumaları gerekmektedir. Bu kompakt çalışmalar için ise düzenli ve etkili bir çalışma yapmak gerekmektedir. YDS’den 70 almak için çok çalışmak gerekmiyor ama düzenli çalışmak kesinlikle gerekiyor.

Gramer çalışırken dikkat edilmesi gereken cümleye yapının verdiği anlam, ilgili gramer yapısının yaygın kullanımı ve önceki yıllarda çıkmış sorularda ne şekilde sorulduğudur. Doğrudan gramer sorusu toplamda 10 tane dahi değildir ancak gramer yapıları cümle tamamlama ve eş anlamlı cümleyi bulma noktasında işinize yarayacaktır.

YDS İçin Gramer Çalışmaları Önemli

YDS’den 70 puan almak için sınavın bel kemiğinin gramer olduğu unutulmamalıdır. Özellikle ilk defa YDS’ye girecekler ya da İngilizcesinin yetersiz olduğunu düşünen kişiler, başlangıç için bir İngilizce kursuna başvurabilir. Kurslarda ön hazırlık, temel akademik çeviri ve YDS gibi hazırlık grupları mevcuttur. Bunlar arasından en uygun olanı tercih edilerek YDS’ye girmek, 70 ve üzeri puan almak için yararlı olacaktır.

YDS İçin Okuma Çalışmaları Yapılmalı

Sınava hazırlık sürecinde gramer çalışmalarının öneminden yukarıda bahsettik. Ancak YDS tamamen gramerden ibaret bir sınav değildir. Bu nedenle de sınava girmeden önce mutlaka okuma çalışmaları yapılmalıdır. Bunun için kitapçılardan uygun seviyede İngilizce kitaplar satın alabilir ya da İngilizce makaleler okunabilir. Okunması en fazla katkı sağlayacak metinler ise kesinlikle bilimsel ve tarihi makalelerdir. Özellikle biyoloji, tarih, uzay çalışmaları ve teknoloji metinleri YDS paragraf konularına oldukça yakındır.

Ayrıca İngilizce kitapların seviyesi adım adım arttırılmalıdır. Bu sayede daha zor seviyeleri okumaya başlayabilir, soruları okuma ve anlama konusunda pratiklik kazanabilirsiniz. Doğru kaynak seçimi çalışmanızın etkisini önemli ölçüde artıracaktır.

Çıkmış soruları iyi analiz etmek, sık sorulan kelimeleri ezberlemek ve düzenli tekrar yapmak çalışmanızın temelini oluşturmalıdır. Hangi dilden hazırlanırsanız hazırlanın yabancı dil bir derya siz ise kısıtlı zaman ve imkana sahipsiniz o yüzden çalışmanızı soru sistemine odaklamanız uygun olacaktır.

Motivasyon Kaybına İzin Verilmemeli!

Son olarak YDS’den 70 puan almak için motivasyon büyük önem taşır. Eğer çok çalışmanıza rağmen deneme sınavlarından beklediğiniz verimi alamıyorsanız, motivasyonunuzun düşmesine izin vermeyin. Çalışmalarınıza istikrarlı bir şekilde devam etmeniz durumunda seviyenizin arttığını göreceksiniz.

YDS’den 70 Almak Zor Mu?

Sorunun cevabı altyapınıza göre değişir ama çalışan ve hazırlanmayı düşünen biri için zor değil. Girdiğiniz sınav zor bir sınav değil ama içinde eleyici soruların da olduğu bir sınav. YDS’nin en zorularını yapmasanız dahi 70 puan almak sizin için hala mümkün. Sürenizi etkili biçimde kullanıp yapabildiğiniz kadar hızlı birinci turu tamamlayıp boş kalan sorularınızdan en net anladıklarınızı cevaplayıp geriye kalan sorularıysa tahmin ettiğiniz şıkkı seçerek 70 ve üstü bir puan almak mümkün.

YDS’ye Ne Kadar Sürede Hazırlanılır?

Eğer ilk kez girecekseniz ve İngilizce bilginize pek güvenmiyorsanız sizin için minimum süre 6 aydır. Tavsiye edilen süre ise 12 aydan daha az değildir. Günde iki saat ve bir yıl boyunca çalışmak 6 ay ve günlük 6-7 saat çalışmaktan daha fazydalı ve kalıcıdır. Bu nedenle YDS için çalışmaya erken başlamak oldukça avantajlıdır.

Sınava daha önce bir kere girdiniz ve 50 civarında bir puan aldıysanız sizin için gereken tek şey kelime öğrenme ve pratik yapmak olup 2-3 aylık bir çalışma 70 puan düzeyine çıkmanızı sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.