kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YDS’den Nasıl 90 Puan Alınır?

Bir çok meslek grubunun girmek zorunda olduğu YDS her ne kadar ingilizce düzeyiniz iyi olsa da a seviye puan almanın oldukça zor olduğu bir sınav. YDS'den nasıl 90 alınır yazımızın fikir vereceğini düşünüyoruz.

A+
A-

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  her yıl ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere iki kez gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınavın resmi olarak düzenlenme amacı, kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmektir. Ancak YDS, ülkemizde neredeyse tüm alanlarda yabancı dil bilgisi seviyesinin temel ölçütü olarak kabul edilen bir sınavdır. 100 puan üzerinden değerlendirilen YDS’den yüksek puan almak ise ciddi bir emek gerektirmektedir. Çünkü 70 puan almak dahi ciddi anlamda zor iken YDS’den 90 puan almak için disiplinli ve düzenli bir çalışma programı izlemek oldukça önemlidir. Peki, YDS’den 90 ve üzeri puan almak adına nasıl bir çalışma yapılmalı?

YDS’den 90 Puan Almak İçin Nasıl Çalışılmalı?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan  (YDS) yüksek puan almayı hedefliyorsanız öncelikli olarak sınavın temel yapısı hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir. Yine bunun yanında bildiğiniz kelime sayısını artırmaya çalışmalı ve okuma-anlama becerinizi geliştirmelisiniz. Sınava gireceğiniz dile yönelik olarak genel çalışma disiplinini oturtmanızın ardından bol bol deneme çözmeli ve sınav sistemine kendinizi alıştırmalısınız. Bu sayede sınav heyecanınızı azaltabilir ve hedeflediğiniz yüksek puanlara ulaşma şansı yakalayabilirsiniz.

Sınavda Çıkan Kelimelere Yönelik Çalışmalar Yapılmalı

YDS’de çıkan sorulara doğru şekilde cevap verebilmeniz için soruları doğru anlamanız gerekir. Bunun için de öncelikli olarak gramere ve kelimelere yoğunlaşmalısınız. Sözlük kullanarak bilmediğiniz kelimelerin anlamını öğrenmeli ve seviyenize göre yabancı dilde makaleler okumalısınız. Yine bu makaleleri çevirmeye çalışmanız ve yeni öğrendiğiniz kelimeleri listelemenizde fayda var. Listelediğiniz kelimeleri ezberlemek ve günlük tekrarlar yapmak yararlı olacaktır. Sonuç olarak YDS’den 90 puan almak için gramer yapısı ve kelime çeşitlerine hâkim olmanın önemini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Deneme Çözmeli ve Sorular Analiz Edilmeli

Sınava kelimeler ezberleyip okumalar yaparak hazırlanmak tek başına yeterli değildir. Bunun yanında öğrendiklerinizi unutmamak adına pratik yapmanız da büyük önem taşır. Yine sınavda zamanınızı verimli kullanmak ve motivasyonunuzu yükseltmek için sık sık deneme çözmeli, yanlış cevapladığınız soruları analiz etmelisiniz. Böylece eksik olduğunuz noktaları görebilirsiniz. Unutmayın ki, YDS’den 90 puan almak için azimle çıktığınız bu yolda harcamış olduğunuz emek size asla ihanet etmez. Bunun için okuma çalışmaları yaparak ve denemeler çözerek kendinize güveninizi artırmanız, yüksek puanlara ulaşmanız adına size yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.