kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yüksek Lisans Ücretleri 2018 Ne Kadar?

Yüksek lisans ücretleri 2018 yılında nasıl değişti? Hangi üniversite neye göre fiyat belirliyor? Özel üniversite de burslu yüksek lisans mümkün mü?

A+
A-

 

Yüksek Lisans Ücretleri  2018 En Ucuz ve En Pahalı Programlar Hangileri? Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri 2018? Özel Üniversite Tezli Yüksek Lisans Ücretleri Ne Kadar?

Lisans mezunu olan hemen herkesin merak ettiği yüksek lisans ücretli 2018 itibariyle kaç Türk Lirası oldu, bölüm ve üniversiteye göre nasıl hesaplanıyor açıklamaya çalışacağız. Öncelikle devlet üniversitelerinde her hangi bir ücret ödemeden tezli yüksek lisans yapabileceğinizi belirtelim. Eğer tezsiz yüksek lisans yapmak veya özel üniversite de yüksek lisans yapmak istiyorsanız toplam kredi sayısı ve kredi ücreti çarpımını dönemlik olarak ödemeniz gerekmektedir. GÜNDEM

Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri 2018

Her yıl enflasyon tutarından daha az olmayacak şekilde zam uygulanan tezsiz yüksek lisans ücretleri 2018 ortalaması dönemlik 1.250 TL ile 1.400 TL arasında programın ders sayısına bağlı olarak değişmektedir. Ders sayısı arttıkça ödenmesi gereken toplam ücret artacağı gibi aynı sayıda ders verilen iki program farklı üniversitelerde farklı birim kredi ücreti belirlenmesi sebebiyle farklı fiyatlar uygulanabilecektir.

Yüksek lisans başlatmadan önce mutlaka üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğini mutlaka inceleyiniz. Yönetmelik hükümleri ile üniversiteler yüksek lisans programının şartlarında çeşitli değişiklik yapma hakkına sahiptir. Geçme notu, devamsızlık vs. gibi konular genellikle yönetmelikte belirtilir.

Özel Üniversite Yüksek Lisans Ücretleri 2018

Üniversite ve programa göre değişiklik gösteren yüksek lisans ücretleri 2018 yılında en yüksek ücretli program yıllık 40 bin Türk Lirası ile Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi olurken en uygun fiyatlı yüksek lisans programları çağ üniversitesi tarafından düzenlendi. Özel üniversite yüksek lisans ücretleri yıllık 10.000 TL ile 40.000 TL arasında değişmektedir.

Özel üniversiteler tıpkı lisans programlarında olduğu gibi burslu öğrenci kabul etmektedir ancak burslu öğrenci olabilmek için ALES puanı, mezuniyet ortalaması ve yabancı dil puanı belirli oranlarda alınarak hesaplanan başvuru puanının yüksek olması gerekmektedir. Başvuru puanı hesaplaması ALES %50, mezuniyet puanı %25 ve yabancı dil (TEOFL, İELTS, YDS, YÖKDİL…)  puanın%25’i alınarak yapılmakta, akabinde bazı bilim sınavı veya mülakat ile yüksek lisans programına kabul gerçekleşmektedir. Lisansüstü eğitim yönetmeliği madde 5’e göre puan hesaplanma oranları ALES payı %50’nin altına düşürülmeden üniversite yönetimi tarafından değiştirilebilmektedir. Başvuru yaptığınız üniversite de en yüksek puanlı bir ya da birkaç aday fakülte yönetimi tarafından burslu olarak kabul edilecektir.

Yorumlar

  1. bakaya Avatar bakaya dedi ki:

    Çoğu kişi askerlikten kaçmak için yüksek lisans yapıyordu şimdi özel üniversiteler sinek avlar 🙂