kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Patolojik Anatomi Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Patolojik anatomi teknikeri maaşları kaç TL oldu? Devlette veya özel sektörde patolojik anatomi teknikeri maaşları net ve brüt olarak ne kadar?

A+
A-

Patolojik Anatomi Teknikeri , alınan numunelerden tanı aşamasını netleştirmek adına çalışan sağlık personelidir. Sağlık alanında pek çok kişi istihdam edilmiştir. Bunlardan Patolojik Anatomi Teknikeri maaş bilgilerini sizler için derledik.

Bir şahsın bir işe girmeden önce veya gelecekte yapmayı düşünebileceği mesleğe dair eğitim almaya başlamadan önce o mesleğe dair araştırmalar yapması oldukça normaldir. Özellikle hayatını belli bir standardın üstünde veya en azından hayatını insani koşullar altında yürütebilmesi açısından o mesleğin ne kadar para kazandırdığını, o mesleği yapanların aylık ne kadar kazandığını öğrenmek istemesi çok doğaldır. Bu doğal ihtiyaçları karşılamak için bizler sitemizde sizlere çoğu meslek tanıtımından, mesleklerin maaş bilgilerine kadar bilgi vermeyi amaçlayan içerikler üretmeye devam ediyoruz. Bu içeriğimizde patolojik anatomi teknikeri maaşlarına dair bilgilendirme yapacağız.

Patolojik Anatomi Teknikeri

PATOLOJİK ANATOMİ TEKNİKERİ NASIL OLUNUR? NE İŞ YAPAR? TIBBİ LABORATUVAR VE PATOLOJİ TEKNİKERİ NEDİR?

Patolojik anatomi teknikeri maaşlarından önce en genel hatlarıyla mesleğe dair bilgi vermek yerinde olacaktır. Patolojik anatomi teknikerliği konusunda daha kapsamlı olan meslek tanıtımı içeriğimize aşağıdaki bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

Sağlık teknikeri statüsünde görev yapan patolojik anatomi teknikerleri neredeyse her sağlık teknikeri gibi ilgili alanın uzmanının yönlendirmelerine yönelik olarak destek sağlık personeli görevindeki kişilerdir. Patolojik anatomi teknikerlerinin yaptıkları iş, görevleri şu şekildedir:

  • Patoloji laboratuvarına gelen örneklerin kayıtlarını tutmak ve fizyolojik ve anatomik özelliklerine göre fiksasyonunu yapmak, Fiksasyonda kullanılan solüsyonların hazırlanmasını sağlamak.
  • Makroskobik çalışmaya katılmak, doku takibini elle yapmak.
  • Uzmanın isteği doğrultusunda istenen kalınlık ve özellikte kesit almak, bu işlemler sırasında gerekli işlemleri yapmak.
  • Enfeksiyon kontrolü yapmak ve histokimyasal ve immünhistokimyasal boyama sistemleri için boya çözeltilerini ve antikorları hazırlamak.
  • Mikroskop, doku takibi cihazı, boyama cihazı ve mikrotomun gibi ekipmanların günlük ve haftalık bakımını yapmak

Patolojik anatomi teknikeri olmak isteyen adayların çıkması gereken basamaklar bulunmaktadır. Bunların en başındaki basamak ise Patoloji Laboratuvar veya Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunu olmaktır. Patoloji Laboratuvar Teknikleri veya Patoloji Laboratuvar bölümü mezunu olan adaylar patolojik anatomi teknikeri olma şansına sahiptirler fakat patolojik anatomi teknikeri olmak için çıkılması gereken diğer basamaklar kamuda ve özel sektörde diye ikiye ayrılmaktadır. Kamuda patolojik anatomi teknikeri olmak isteyen bir kişinin patolojik anatomi teknikeri atamalarında atanmasını sağlayacak KPSS puanını elde etmiş olması ve açılan kadrolara tercih vererek yerleşmeyi, özel sektör için ise kendi alanında hizmet veren firmalara, kuruluşlara başvuru yaparak işe alımın gerçekleşmesini beklemesi gerekmektedir.

 

PATOLOJİK ANATOMİ TEKNİKERİ MAAŞLARI KAMUDA NE KADAR OLDU?

patolojik anatomi teknikeri maaslari 2021

Tıbbi laboratuvar ve patoloji teknikerlerinin maaşlarını tüm ücretli çalışanlar gibi net ve brüt maaş olarak adlandırılabilecek aslında ele geçen para ile toplamda kazanılan paraya dayanan kavramlar ile açıklamak piyasadaki bilgi kirliliğini azaltmak adına yararlı olacaktır.

Bir ücretli personelin brüt maaşı onun aslında toplamda aylık veya yıllık olarak elde ettiği gelirdir. Bu gelir içinden kamuya ödenecek SGK primleri ve gelir vergisi kesintileri sonrasında ele geçen tutar da net maaş olarak adlandırılır.

Net maaş dememize rağmen patolojik anatomi teknikeri, sağlık teknikeri maaşlarını bir aralık olarak göstermemizin sebebi çalışılan kurumdan gelebilecek ek ödenekler, aile yardımı, asgari geçim indirimi gibi eklentiler nedeniyle maaşların herkes için net olmamasından kaynaklıdır. Yine de tabloda da belirtildiği üzere yeni başlayan patolojik anatomi teknikeri maaşı ortalama olarak 11.000-12.000 TL dolaylarında olacaktır. Bu rakama devlete aktarılan giderler olan 1000-1200 TL civarlarında tutan rakam eklendiğinde patolojik anatomi teknikeri brüt maaşı ortaya çıkacaktır

PATOLOJİK ANATOMİ, TIBBİ LABORATUVAR VE PATOLOJİ TEKNİKERİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Patolojik anatomi teknikerleri özel sektörde başlangıç seviyesinde ne yazık ki ülkemizdeki pek çok mesleğe başlayan gibi asgari ücret ve/veya yakınlarında bir rakam ile çalışmaya başlamaktadırlar. Yapılan son zam ile asgari ücret 8506 TL olmuştur ve yeni başlayan bir patolojik anatomi teknikeri özel sektörde yaklaşık olarak aylık bu kadar gelir elde edecektir. Çalışılan kuruma, firmaya; kişinin tecrübesine bağlı olarak bu rakam daha yukarılara çıkabilse de ortalama olarak patolojik anatomi teknikeri maaşları özel sektörde 8-9 bin TL dolaylarında olacaktır.

Patoloji Bölümü önü açık mı?

Patoloji teknikerleri kamu ve özel pek çok kuruluşta rahatlıkla iş buluyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.