kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polis Özel Harekat Eğitim Süresi Ne Kadar?

Polis Özel Hareket (PÖH) eğitimi ne kadar sürüyor? PÖH eğitimi kaç ay sürer?

A+
A-

Polis Özel Harekat Eğitim Süresi Ne Kadar  ?

Polis Özel Harekat eğitim süresi 2023 yılında yapılan düzenlemeyle güncellendi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en iyi ve en uzun eğitim alan birliği özel harekat polisleri 2023 programına göre eğitim alacak. Öncelikle 15 haftalık  temel eğitim süreci adı verilen eğitim tamamlanacak. Polis özel harekat  adayları bu 15 haftalık temel eğitimi tamamladıktan kısa bir süre sonra eğitim başarıları göz önüne alınarak çeşitli branşlarda eğitimine devam ediyor. Eğitim çeşitleri kuleci , keskin nişancı eğitimi gibi alanlar oluyor. Kamu Haber

2023 Yunus Polisi Maaşı Ne Kadar?

 Özel harekat polisi adayları ihtiyaca ve eğitim başarılarına göre  40 farklı hizmet içi eğitimden geçiriliyor. Ağırlıklı olarak terör bölgelerinde görev alacak özel harekat polisleri (pöh)  bölgeye intikal ettirilmeden önce eğitim merkezlerinde 3 haftalık özel bir eğitime de giriyor. Verilen bu  son eğitimlerde adaylara çalışacakları bölge hakkında bilgi, canlı bomba saldırılarına karşı alabilecekleri önlemler, terörist eylemlerde sık kullanılan   pusu gibi saldırı tekniklerine karşı önemli eğitimler veriliyor. 

Resmi anlamda verilen Polis özel harekat eğitimleri ortalama 1 yıl sürüyor. Terör eylemlerinde kullanılan teknikler sürekli değiştikçe özel harekat polislerinin ( PÖH ) kendini sürekli olarak geliştirmesi gerekiyor. PÖH  adayları meslek hayatları boyunca durmaksızın anti terör konusunda uzmanlaşıyor. Her bir  yeni teknik ve yeni taktik  alttan yetişen personele incelikle aktarılıyor.  Dolayısyla PÖH eğitim aslında meslek hayatı boyunca devam ediyor.

2845 1 7606bb8e924ba4a52cf13d11e6a4e377

2023 Trafik Polisi Maaşı Ne Kadar?

PÖH eğitimi kaç hafta?

Özel Harekat Kursu eğitimleri teorik, pratik ve simülasyon eğitimleri olarak toplam 16 haftalık bir programdan oluşmaktadır.

Yorumlar

  1. Murat Boztaş Avatar Murat Boztaş dedi ki:

    Keşke bende özel hareket olsaydım

  2. Murat Boztaş Avatar Murat Boztaş dedi ki:

    Keşke bende özel hareket olsaydım

  3. Murat Boztaş Avatar Murat Boztaş dedi ki:

    Keşke bende özel hareket olsaydım