kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Raylı Sistemler İşletmeciliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Raylı sistemler işletmeciliği bölümünün taban puanları kaçta kalmıştır, raylı sistemler işletmeciliği en küçük puanı kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Raylı sistemler işletmeciliği bölümünün taban puanları kaçta kalmıştır, raylı sistemler işletmeciliği en küçük puanı kaçtır, 2017 2018 başarı sıralamalarına göre raylı sistemler işletmeciliği bölümünü kazanmak için ortalama kaç bininci olmak gerekir, raylı sistemler işletmeciliği hangi puan türünden yerleştirme alacaktır, raylı sistemler işletmeciliği öğrenim süresi kaç senedir, raylı sistemler işletmeciliği bölümü en yüksek taban puanı kaçtır gibi soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Üniversite tercihinde adaylar önceki yılların taban puan ve başarı sıralamalarından yola çıkarak tercih yapmaktadırlar. Bu taban puanlar ile başarı sıralamaları listesi ise önceki yıllarda yapılan tercihler sonrasında oluşturulmaktadır. Bunların amacı adayların istedikleri bölüme girip giremeyeceklerini öğrenmek veya aldıkları puanların nerelere yettiğini anlayabilmektir. Biz de bu amaca yönelik olarak sizler için taban puan listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

RAYLI SİSTEMLER İŞLETMECİLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Raylı sistemler işletmeciliği bölümünü tercih etmek isteyen adayların TYT puan türlerinden ilgili olandan yeterli puanı alması gerekecektir diyebiliriz. Bu yorumu yapabilmemizi sağlayan şey ise bölümün 2 yıllık bir ön lisans bölümü olmasıdır. Bundan önceki yıllarda ön lisans bölümleri YGS puan türleri ile tercih almaktaydı, yapılan değişiklik ile YGS’nin yerini TYT’nin alacağı öngörülebilir.

Raylı sistemler işletmeciliği bölümünü tercih etmede kullanılan en küçük puan 169,4638 ile Erzincan Üniversitesi’ne aittir. Yine en yüksek taban puan ise 254,09151 Beykoz Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir. Bu aralıkta bir puan almak veya ortalama ilk 650 bine girmek de adayı bu bölüme sokabilir.

Tercih döneminde kolaylık sağlaması amacıyla hazırladığımız raylı sistemler işletmeciliği 2017 2018 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir. Taban Puanları

Üniversite Adı Bölüm Adı  En Düşük Puan
BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Raylı Sistemler İşletmeciliği (Tam Burslu) 254,09151
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Raylı Sistemler İşletmeciliği 225,87023
BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Raylı Sistemler İşletmeciliği (%50 Burslu) 187,08681
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Raylı Sistemler İşletmeciliği (Uzaktan Öğretim) 184,22868
AMASYA ÜNİVERSİTESİ Raylı Sistemler İşletmeciliği 181,07285
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS) Raylı Sistemler İşletmeciliği 171,83869
MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ Raylı Sistemler İşletmeciliği 170,21283
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Raylı Sistemler İşletmeciliği 169,4638

*Taban puan verileri ÖSYM’nin kılavuzları ve sitesinden yararlanarak düzenlenmiştir, yapılacak bir değişiklik için ÖSYM’nin sitesindeki duyurular esas alınacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.