kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Rüyada Koyun Görmek Ne Anlama Gelir? Adak Kurbanı Kesilmeli Midir?

Gördüğümüz rüyaların en hayırlılarından bir tanesi koyun görmektir. Rüyasında koyun gören kişi bunu nasıl yorumlamalıdır? Koyun görmek adak işareti midir?

A+
A-

Rüyada koyun görmenin birçok anlama geldiği rüya yorumcuları tarafından dile getirilmektedir. Kişinin koyunları otlatması, koyunları sağması veya koyunları kesmesi gibi durumlarına göre rüyaların yorumlarında da bazı farklı anlamlar oluşmaktadır. Rüyasında koyun gören kişinin bolluk ve berekete kavuşacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Koyun otlatmak, koyun kesmek, koyun sağmak şeklinde görülen rüyaların anlamları üzerinde daha fazla durulmaktadır. Bu farklılıklara rağmen rüyasında koyun kişilerin içlerindeki sıkıntılardan kurtulacakları, rahatlığa ve ferahlığa kavuşacakları belirtilmektedir.

Bazı rüya yorumcuları rüyasında koyun gören kişinin çok meziyetli bir eşe sahip olacağını belirtmektedir. Özellikle erkeklerin rüyasında koyun görmesi hanım hanımcık, marifetli, asaletli bir kadınla tanışacaklarına işaret etmektedir. Bekar erkekler içinde bu durum hayırlı bir kısmetle evlilik anlamına gelmektedir. Benzer şekilde henüz evli olmayan ve evlenmeyi düşünmeyen erkekler içinde bir sevgili bulunacağına işaret etmektedir. Rüya yorumcuları burada koyunun uysal, sakin ve genel olarak bütün insanlara şirin gözüken halinden hareket etmişlerdir. Rüyanın gerçek hayata yansımasının da yeni tanışılacak olan kişinin aynı sakinlikte ve uysallıkta olacağı anlamından hareket edilmiştir.

Rüyasında bir koyunun evine girdiğini gören kişiler için de bu rüya olumlu anlamlar taşıdığı belirtilmektedir. Her şeyden önce bu rüyayı gören kişinin maddi anlamda bir bolluğa kavuşacağı anlamı ortaya çıkmaktadır. Bereket ve sevince yol açacak bir durumun yaşanacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Burada da koyunun insanların tüketim maddelerinin oluşması sürecindeki önemi üzerinde durulmuştur. Süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinin önemli bir bölümünün koyunlardan sağlanması ve bu ürünlerin insanlar için hayati bir değere sahip olması açısından, evine koyun giren kişi hakkında böyle bir yorumlamada bulunulmuştur.

Rüyasında koyun alan kişilerin istedikleri şeylerle ilgili muratlarına erecekleri şeklinde yorumlanmaktadır. Bu kişinin reel hayatında yapmak istediği ne varsa bunların gerçekleşeceğine işaret etmektedir. İşe girmek isteyenlerin işe gireceği, evlenmek isteyenlerin evlenecekleri, sınav kazanmak isteyenlerin sınavlarını kazanacakları gibi birçok muradın gerçekleşeceği üzerinde durulmaktadır.

Rüyasında gebe bir koyunu görmekte yine mal ve para kazanma şeklinde yorumlanmaktadır. Kişilerin yapmış oldukları ticaretin bereketleneceği, tarlalarında bulunan hasadın daha fazla verim vereceği, hayvancılıkla uğraşanlarda hayvanların et ve süt veriminin artacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyasında koyun sağdığını görmek, kadından (zevcesinden) mala kavuşmak, kadın malından (eşinin malından) faydala­nıp istifade etmek anlamlarına gelmektedir. Burada mirasla ilgili bir yorumlama söz konusudur. Elbette mala kavuşmak anlamına gelen bu durum aynı zamanda bir yakının da ölümü anlamına gelmektedir. Bu nedenle koyun sağdığını gören kişiler bir yönüyle olumlu bir yönüyle de yakının ölmesi noktasında acı, üzüntü, keder yaratacak bir haberle karşılaşacakları şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada koyun kestiğini, derisini yüzdüğünü, etini dağıttığını vs. gören kişiler için de olumlu anlamlar çıkarılmaktadır. Bu anlamlardan en önemlisi ise kişinin mevkiin artacağına işaret etmesidir. Koyunlarla ilgili diğer durumlarda olduğu gibi bu rüyada zenginlik ile yorumlanır. Kişinin iş yerinde terfi alacağına, her nerede çalışıyor olursa olsun patronu, amiri ve müdürü tarafından daha fazla itibar ve saygı göreceğine işaret eder.

Bütün bunlardan bahsettikten sonra rüyasında koyun gören kişilerin bir adak kurbanı kesmeleri gerekir mi? Sorusuna da cevap verelim. Yukarıda bahsedildiği üzere rüyada koyun görmek genel olarak olumlu şekilde yorumlanmaktadır. Bereket ve bollukla ilişkilendirilmektedir. Eş sahibi olma, iş sahibi olma veya çocuk sahibi olma gibi anlamlara gelen koyun görmenin şayet bu haberler gibi olumlu bir haberin alınmasından önce görülmesi durumunda adak kurbanı kesilmesinin daha hayırlı olacağını düşünüyoruz. Tam olarak vesile olan şeyin rüyada görülen koyun olmadığını belirtmekle birlikte bir işaret olması açısından önemli olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.