kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında yer alan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde görevlendirilecek AB uzman yardımcıları alacak. Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında yer alan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde görevlendirmek üzere Avrupa Birliği Uzman Yardımcıları alacak. 2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman yapılacak? 2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımına kaç kişi alınacak? Hangi puan türleri geçerli olacak? Detaylar haberimizde.

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak Devlet Memurluğu genel koşullarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu koşullar DMK’nın 48. maddesinde yer almakta olan şartlardır. Buna ilave olarak adayların üniversitelerin Hukuk Fakültelerinin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler ve dengi fakültelerden, Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nden, Hemşirelik veya Ebelik lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların ülke dışı veya yurt içinde görev yapmalarına mani herhangi bir sağlık sorunları olmayacak şekilde elverişli olmaları şarttır. 2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımının sınavının gerçekleştirileceği yılın ilk günü itibariyle adayların 35 yaşlarını doldurmamış olmaları lazımdır.

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Puan Türüyle Alım Yapacak?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS P36, KPSS P35 veya KPSS P34 puan türlerinin birisinden en az 70 puanlarının bulunması lazımdır. Bu puanların son iki sene yapılan yani 2018 veya 2019 yılında yapılan KPSS A Grubu sınavlarının birisinden olması gerekmektedir.

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı Kaç Aday İçin Yapılacak?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı toplam 9 aday için gerçekleştirilecek.

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 6 Ocak 2020 tarihinden Ocak ayının son gününe kadar tamamlamaları gerekecektir.

saylyk logo 1

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımı için YDS Şartı Var Mı?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların AB içerisinde geçerliliği olan dillerin birisinde ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puanlarının ya da denkliği kabul edilen uluslararası bir sınav puanlarının bulunması şarttır. Bu puan en az 70 puan ya da dengi sınavda bu puana rast gelen düzeyde olmalıdır. Kamu ilanı

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman ve Nasıl?

2020 Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı sınavı sözlü mülakat biçiminde yapılacaktır. Alıma başvuran adaylardan en yüksek puanlı 36 tanesi sözlü mülakatlara katılabileceklerdir. Sözlü mülakatlar 3 Mart 2020 ile 4 Mart 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.