kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Saha Satış Temsilcisi Maaşları Ne Kadar?

Saha Satış Temsilcisi Maaşları Ne Kadar? Saha Satış Temsilcisi Nedir? Ne Demek? Saha Satış Temsilcisi Ne İş Yapar?

A+
A-

Büyüyen satış dünyası ile birlikte satış temsilcilerine de ihtiyaç artmaktadır. Bu yazımızda saha satış temsilcisi maaşları ne kadar, ne iş yapar, görev tanımı nedir gibi sorularınıza cevap verdik.

Günümüzde satış dünyası giderek büyümektedir. Türkiye’nin nüfusu arttıkça, tüketim kültürü yaygınlaştıkça firmalar da satış personellerine iki kat önem vermeye başlamıştır. Üreticiler, toptancılar, hizmet sektöründe yer alan oyuncular ürün ve hizmet satmak için büyük bir yarış yaşanmaktadır. Hele de iş ve ekonomi dünyasının büyük yara aldığı pandemi sürecinde firmalar için satış yapmak hayati derecede önemlidir. Tam da bu noktada saha satış temsilcileri devreye girmektedir. Sahada aktif görev yapan, şirketi temsil eden, satış yapan, anlaşmalar bağlayan satış temsilcileri şirketler için son derece önemlidir. İyi ve başarılı satış temsilcileri olan firmalar rekabette bir değil birkaç adım öne çıkmaktadır. Peki saha satış temsilcisi nedir? Ne demek? Saha satış temsilcisi ne iş yapar? Görevleri nedir? Saha satış temsilcisi maaşları ne kadar? Saha satış temsilcisi maaşları ne kadar oldu?

Merkez Bankası Yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu İlk Basın Açıklamasını Yaptı

Saha Satış Temsilcisi Nedir? Ne Demek?

Saha satış temsilcisi çalıştığı firmada bazı görevler üstlenmektedir. Görev ve sorumluluklarının temelinde ürün satışı yapmak ve müşterilerle ilişkiler yatmaktadır. Bu satışlardan şirket kar elde eder, aynı zamanda müşteri memnuniyeti hedefi sağlanır. Ayrıca şirketin müşteri sayısını artırır. Aktif olarak sahada adım adım gezer. Yeni ilişkiler kurar ve mevcut ilişkileri geliştirir. Yeni müşterilere proje, ürün ve hizmet satışı gerçekleştirir. Sıralı amirlerinin talimatlarını yerine getirir. Şirketi pazarda temsil eder.

Saha Satış Temsilcisi Ne İş Yapar?

Türkiye’nin farklı noktalarında, farklı şirketlerde çalışan saha satış temsilcilerinin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Firmaların pazarda başarılı olabilmesine büyük katkı sağlarlar. İşte saha satış temsilcisi görevleri;

  • Pazar araştırması yapar.
  • Yeni müşterileri firmaya katar.
  • Müşteri ilişkilerini geliştirir.
  • Mevcut müşterilerle iletişim kurar.
  • Firma hedefleri doğrultusunda hareket eder.
  • Müşterilere en uygun ürün ve hizmetleri sunar.
  • Müşteri taleplerini dinler.
  • Teklifleri değerlendirir.
  • Fiyat konusunda firma ve müşteri ile müzakere yapar.
  • Proje bütçelendirmeleri ile ilgilenir. 
  • Ödeme ve satış koşullarını belirler.
  • Sahada şirketi temsil eder.
  • Meslek onuruna aykırı davranmaz.
  • Sıralı amirlerinin talimatlarına göre hareket eder.
  • Yaptıkları satış ve anlaşmaları sisteme işler.

Saha Satış Temsilcisi Maaşları Ne Kadar?

Saha satış temsilcisi geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de en popüler meslekler arasında olacaktır. Özellikle de pazarlamacılık alanında kritik konumda olan bu mesleğe büyük değer verilir. Ancak ne yazık ki satış temsilcilerinin maaşları henüz istenilen seviyede değildir. Günümüzde saha satış temsilcisi maaşları en düşük 12 bin 200 TL civarındadır. Yani asgari ücret temelinde ödeme yapılır. Başarılı, deneyimli, iyi firmalarda çalışan satış temsilcilerine ise 12-14 bin TL civarında ödeme yapılır. Burada maaşlardan daha önemli konu primlerdir. Satış hedeflerine ulaşan, önemli başarılara imza atan çalışanlara prim ödemesi yapılır. Bu primler bazen maaşın yarısı kadar bazen de maaşın tamamı kadar olabilmektedir.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı

Satış temsilcisi kaç saat çalışır?

4857 sayılı İş Kanununun 63 üncü maddesinde çalışma süresi haftada en çok 45 saat olarak belirtilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.