kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sakarya Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Sakarya fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır, Sakarya fen liseleri içinde ayrılmış olan kontenjan sayısı 2018 yılı tercihleri için kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sakarya ilinde kaç tane fen lisesi bulunmaktadır, Sakarya fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır, Sakarya fen liseleri için en yüksek ve en düşük taban puanlar kaçtır, bu puanlar hangi tarihli yerleştirme sonucunun puanlarıdır, Sakarya fen liseleri içinde ayrılmış olan kontenjan sayısı 2018 yılı tercihleri için kaçtır gibi soruların cevaplarına ve Sakarya fen liseleri taban puanları görseline yazımızı okuyarak erişebilirsiniz.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adı almış olan liselere yerleşmek için girilen sınav gerçekleştirildi, adaylar puanlar aldılar ve tercihler yaptılar.Bu tercihler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise adaylarının yerleştirmelerini yaptı. Bu yerleştirme sonuçları her yıl olduğu gibi bir sonraki yıl sınava girip tercihte bulunacak bireyleri de ilgilendiriyor. Çünkü bu bilgiler adayların kaç puan almaya çalışması gerektiğine ve tercihlerinde,puanları ile nereleri yazabileceğine bir yol gösterici konumunda yer alıyor.Fakat bu verileri kural olarak almak doğru değil çünkü her yılın sınavı kendi içinde değerlendirilmeli, sınav kolay olduğu zaman puanların yükseleceği, zor olduğu zaman ise düşeceği unutulmamalıdır.

Yine de dediğimiz gibi yol göstermek açısından bizler fen liseleri taban puanları verilerini hazırlamaya devam ediyoruz.

SAKARYA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Rize fen liseleri 2019 taban puanları görselimiz aşağıdadır. Görseli incelemeden genel bilgiler verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sakarya fen liseleri taban puanları olarak yayımladığımız listedeki puanlar 30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelerin puanları. Burada bulunan puanlara göre Sakarya ilinde yer alan fen liseleri içinde en düşük puan ile kapatan Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi olmuştur ve bu puan 374,283’tür. En yüksek ise Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi kapatmış olup bu puan ise 416,5281’dir.

2018 yılında Sakarya’da bulunan fen liseleri içinde tercih edilebilecek kontenjan sayısı 480 olarak karşımıza çıkmaktadır. Liselerin hepsi 120 kontenjan açmıştır. Hangi liselerin ne kadar kontenjan açtığını yine aşağıdaki görselimizde görebilirsiniz. Üniversite Rehberi

Rize’de toplam 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Necmettin Erbakan Fen Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi ve Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi’dir.

LGS, lise tercihleri, liseler, üniversiteler ve bunlar hakkındaki tüm konularda merak ettiklerinizi, sorularınızı, paylaşımlarınızı TERCİHİNİ YAP FORUM sayfasına gelerek yapabilir ve üyelerimizin cevapları ile etkileşimler alabilirsiniz.

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ve veriler MEB’in internet sitesi ve diğer kaynaklarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB web sitesindeki duyurular kısmını ve web sitesinin diğer kısımlarını düzenli olarak ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz. Biz yazılarımızı güncellemeye çalışacak olsak bile resmi bir kurumun internet sitesini düzenli takip etmek sizler için faydalı olacaktır.

5461 1 3969e5b7dcd4fc09a3ab4e7237f9a914

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.