kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Şef Maaşları Ne Kadar?

Devlette Şef Maaşları Ne Kadar? Şef Nedir? Kimdir? Ne Demek? Şef Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette Şef Unvanlı Memura Ne Kadar Aylık Veriliyor?

A+
A-

Şef ünvanı alan personellerin çalıştığı kamu dairelerinde pek çok görev ve hizmet bölümü vardır. Bu hizmet alanlarından yüksek kadroda olan şefler hakkında en çok merak edilen konu da maaş bilgisidir. Biz de sizlere bu yazımızda devlette şef maaşları ne kadarı bilgilerinize sunduk.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında farklı kadro ve pozisyonlarda çalışan binlerce kişi bulunmaktadır. Devlet memuru olmak isteyenlerin sayısı ise milyonlarla ifade edilmektedir. Bu nedenle devletteki kadrolarla ilgili, memurların pozisyonları ve maaşları ile ilgili binlerce soru sorulmaktadır. En çok sorulan soruların başında ise şef unvanlı personellerin aldığı aylık ücretlerle ilgilidir. Peki devlette şef unvanlı personeller nedir? Kimdir? Çalışma şartları nelerdir? Devlette şef maaşları ne kadar?

AYT Felsefe Grubu Soruları ve Cevapları

Şef Nedir? Kimdir? Ne Demek?

Fransızca kökenli bu kelime, yetkili, sorumluluk sahibi yönetici anlamına gelmektedir. Her birimde çalışan personellerin başındaki sorumludur. Örneğin istasyon şefi, büro şefi, birim şefi gibi kadrolar bulunur. Yetkili olan bu kişiler altlarındaki personele liderlik etmeli, onların sorumluluğunu almalıdır. Devlette yönetici pozisyonunda olan kişilerin sorumlulukları çok fazladır. Mühür, imza yetkileri bulunur. Ayrıca şef olmak kolay değildir. En az 3 yıl hizmet süresi şartı vardır.

Şef Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

İdari personellerin, yönetici olarak çalışanların sorumluluğu fazladır. İmza ve mühür yetkisi ağır bir yüktür. Ayrıca altındaki personellerin talep, istek ve şikayetleriyle ilgilenirler. Çalışma saatleri de normal memurlardan çok farklı değildir. Sabah 08:00 Akşam 17.00 saatleri arasında görev yaparlar. Fazla iş olduğunda, mesaiye kalabilirler ve daha geç çıkabilirler.

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

Devlette Şef Maaşları Ne Kadar?

Personeller için en yüksek 2200 ek gösterge belirlendi. Personeller ise haklarının iyileştirilmesini talep ediyor. Bu kapsamda hakların iyileştirilmesini isteyen şef kadrosundaki memurlar 1. derecede şef için geçerli olan ek göstergenin yükseltilmesi için talepte bulunuyorlar. Ayrıca aylıklarını etkileyen de pek çok unsur bulunmaktadır. Hizmet yılı, derece ve kıdem, çalışılan şehir ve kurum, yabancı dil bilgisi, eğitim durumu, sigorta ve BES kesintisi, aile ve çocuk yardımı, fazla mesai, ek tazminat gibi unsurlar maaşları etkiler. Bu kapsamda devlette şef maaşları şu şekildedir;

8/2 derecesinde 4 yıl hizmet süresi bulunan personel 18 bin 600 TL civarında maaş alır.

Şef kadrosu kaçıncı dereceye kadar düşer?

Şefler doktora dahi yapsalar kadro dereceleri 3. dereceden aşağıya inememektedirler.

Yorumlar

  1. Tunahan Avatar Tunahan dedi ki:

    İlk yorum