kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Müfettiş Yardımcılığı 2018 Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 yılında gerçekleştirilen SGK Müfettiş Yardımcılığı alım süreci halen son bulmadı. 6 aydır adayların beklediği mülakatlar ne zaman açıklanacak? Haberimizde;

A+
A-

2017 yılının Aralık ayında gelen ilanla Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere 50 adet Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcısı alacağını duyurmuştu.

29 Ocak 2018 ilâ 9 Şubat 2018 tarihleri arasında başvuruları kabul edilen alıma başvurmak isteyen adayların KPSS Alan Bilgisi Sınavında KPSS P22 ve KPSS P48 puan türlerinin birisinden en az 80 puan almış olması gerekliydi. Sınava başvuran adaylar arasıdan en yüksek puanlı 250 kişi alımın ilk aşaması olan Yazılı Sınava katılma hakkı elde etti. Gündem

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan 250. adayın puanı 88,91 olarak gerçekleşti.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı

İlk aşama olan Yazılı Sınav önceki yılların aksine bu yıl ilk kez çoktan seçmeli / test olarak gerçekleştirildi. 17 Mart 2018 tarihinde tek gün iki oturum şeklinde gerçekleştirilen sınavda adaylara aşağıdaki konulardan sorular yöneltildi;

sgk teftiy konu

Adaylar sınavın sabah oturumunda kendilerine verilen 180 dakikada 125 adet alan bilgisi ve yabancı dil test sorularını yanıtladılar. Aynı günün öğleden sonra oturumunda ise 1 saat süre içerisinde kompozisyon oturumuna katıldılar.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınav Neticeleri

Yazılı sınavın neticeleri sınavdan yaklaşık 1 ay sonra 18 Nisan 2018 tarihinde açıklandı. Açıklanan sonuçlarda 105 adayın yazılı sınav aşamasında başarılı olduğu duyuruldu. Bu 105 adayın başarılı olması için her alandan en az 60 puan, bu alanların aritmetik ortalamasında ise en az 70 puan almaları gerekmekteydi.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

SGK Müfettiş Yardımcılığı sözlü mülakatları yazılı sınav neticelerinin açıklanmasından yaklaşık olarak 3 ay sonra gerçekleştirildi. Sözlü mülakatlar 9 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve 18 Temmuz 2018 tarihine kadar sürdü. Mülakatlar her gün  beşi sabah, beşi öğleden sonra kabul edilmek üzere onar adayın kabul edilmesi şeklinde gerçekleştirildi. 18 Temmuz 2018 tarihi itibariyle mülakatların sonlanmasıyla birlikte 105 aday mülakat neticelerinin açıklanması için beklemeye koyuldu.

SGK Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI, Maaşı ve Özlük Hakları için Tıklayınız!

Mülakat Neticelerini Bekleyişte 6. Ay’a Doğru

2018 yılının ortasında mülakat süreci tamamlanmış olmasına ve 2019 yılının ilk haftasını tamamlamak üzere olmamıza rağmen mülakat neticeleri halen açıklanmış değil. Özellikle Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sürecinin atama süreçleri ile birlikte 1 yılı aşması, bekleyişteki adayları endişelendirmektedir. 6 aylık sürecin dolmasına az bir zaman kala adayların talebi bir an evvel mülakat neticelerinin açıklanmasıdır.

Bu bekleyişte böyle prestijli bir meslekte görev almak isteyen adaylar ne başka bir alıma yönelebilmekte ne de hayatlarına bir istikamet belirleyebilmektedir. Ülkemizin zor günlerden geçtiğini ve araştırmaların ne denli derinlemesine yapıldığını biliyoruz. Bu konuda Kurumlara hak da veriyoruz. Ancak 6 aylık bir sürecin insan hayatında, hele ki işsiz bir kişinin ve ailesinin hayatında ne kadar önemli bir zaman dilimi olduğunu hatırlatmayı da kendimiz adına emek veren tüm adaylara bir borç olarak görüyoruz.

Gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinden gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinden bu bekleyişin asgariye indirgenmesi konusunda hassasiyet göstermeleri hususunu tüm bekleyen adaylar adına istirham ediyoruz.

2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alım Süreci FORUM Başlığımızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.