kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Maaşı 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Denetmen Yardımcısı Maaşı 2023 yılında ne kadar? 2023 yılında SGK Denetmen Yardımcılığı alımı olacak mı? Alım koşulları neler? 10. Promosyon alımına dair detaylar ile birlikte tüm bu soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Denetmen Yardımcısı Maaşı 2023 yılında ne kadar? 2023 yılında SGK Denetmen Yardımcılığı alımı olacak mı? Alım koşulları neler? 10. Promosyon alımına dair detaylar ile birlikte tüm bu soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nca istihdam edilen denetim ve kontrol ile görevli iki personel grubundan birisi olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları 2023 yılı itibariyle ne kadar maaş almaktadır? Bu konuya değinmeden evvel Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine girişi inceleyelim;

SGK Uzman Yardımcılığı Maaşı

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı iki grup için gerçekleştirilmektedir. Her iki grup kendi içerisinde değerlendirilmekte ve kendi grubundaki rakipler ile yarışmaktadır. Bu grupları ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi’nden almaları gereken puanları aşağıdaki tabloda görebilirsiniz;

Alım Yapılan Grup KPSS Puan Türü
Hukuk, İİBF/SBF/İktisat ve İşletme Fakülteleri KPSS P23 – KPSS P40 – KPSS P42 – KPSS P47
İstatistik/Matematik/Aktüerya Bölümleri KPSS P13

Adayların kendi alanları için başvuru yapabilmeleri için ilgili puan türlerinden en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru yapan adaylardan, en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralama neticesinde mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadarı içerisinde yer alan adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak sözlü mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

SGK Denetmen Yardımcılığı Sözlü Mülakatı

Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımını Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan alınan puana ilave olarak yalnızca sözlü mülakat aşamasıyla gerçekleştirmektedir. Yani şu an için herhangi bir yazılı sınav ön koşulu bulunmamaktadır. Buna dair bir düzenleme olduğu takdirde yazımızda gerekli güncellemeleri yapacağız.

Sözlü mülakatlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ankara’da bulunan Başkanlık binası ile Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü binalarında gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen sözlü mülakatta adaylara aşağıdaki konulardan sorular yöneltilmektedir;

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı MESLEK TANITIMI’nı incelemek için Tıklayınız!

sgk konular

Bu konulara ilave olarak adayların genel kültür birikimlerini ve güncel sosyo-ekonomik gelişmeleri takiplerini ölçmek adına sorular da sorulmaktadır. Adayların Kurumca gerçekleştirilen sözlü mülakatta başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır. Aksi halde adaylar başarısız olacak ve mülakata katılma hakları olan üç haklarından birisini yitirmiş olacaklardır.

Sigortam Yapılmıyor Ne Yapmalıyım? SGK Sigorta Şikayet 2023

70 puan ve üzerinde mülakat puanı alan ve mesleğe alınacak aday sayısı kadar aday içerisinde yer alan adaylar asil başarılı olarak sonraki aşama olan tercih aşamasına geçeceklerdir. Yine 70 puan üzerinde alan ancak mesleğe alınacak aday sayısı içerisinde değil Kurumca belirlenecek olan yedek adaylar içerisinde yer alan adaylar ise asil başarılı adayların tercih süreci sonrasında boş kadro kalması durumunda tercih hakkına sahip olacaktır. Boş kadro kalmaması durumunda yedek adaylar için herhangi bir hak doğmayacaktır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İl Tercihleri

Kurumca belirlenen kadro sayısının il bazlı dağılımı duyurulduktan sonra sözlü mülakatta asil başarılı olan adaylar bu iller arasında tercih yapacaklardır. Bu tercih Kurumun elektronik ortamında yapılacak ve adayların 20 tercih hakkı bulunacaktır. Bu 20 tercihe ilave olarak 21. tercih de yer almaktadır. Bu tercih tüm tercihlerini doldurmuş olan adaylar için var olan bir seçenektir ve hiçbir tercihe yerleşememe durumunda Kurumca yapılacak olan atamayı kabul ediyorum manâsındadır. Bu tercihi açıp açmamak adayların inisiyatifindedir. Açmak zorunluluğu bulunmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları Görev Yerleri

Mesleğe atanma hakkı elde eden adaylar illeri de belli olduktan sonra, kazandıkları ile atamaları gerçekleştirilir. Adaylar illerde İl Müdürlüklerinde görevlendirilmektedir. Bunun istisnası İstanbul’dur. İstanbul’un büyüklüğü sebebiyle Sosyal Güvenlik Denetmenleri Birimi Merkez Müdürlükleri’nde de yer alabilmektedir. İl Müdürlüğü’nde göreve başlayan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları oryantasyon kapsamı dışında denetim birimi dışında herhangi bir birimde görevlendirilemezler.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları’nın Özlük Hakları

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bulundukları cetvel itibariyle taşra kadrosu sayılmaktadır ve 2200 ek gösterge ile görev yapmaktadır. Her ne kadar Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğinin iş ürettiği alan ve iş hacmi Müfettiş ve Denetçi unvanlı diğer denetim ve kontrol ile sorumlu personelden farklı olmasa da malesef Kanundan kaynaklı bir ayrıma tâbidir ve 3600 ek gösterge ile görev yapmamaktadır.

2023 yılında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı Gelecek mi?

2023 SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Maaşı

2023 yılı itibariyle mesleğe yeni başlayacak olan bir Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı’nın maaşı yaklaşık 14780 Türk Lirası dolaylarında olacaktır. 3 senenin sonunda yeterlik sınavını vererek Sosyal Güvenlik Denetmeni olmuş olan bir meslek mensubunun ise maaşı; yaklaşık 15,300 Türk Lirası’dır. Bu rakamlar BES kesintileri olmaksızın olan rakamladır. BES kesintisi yapılması durumunda yaklaşık 100 TL’lik bir düşüş söz konusu olmaktadır.

10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alım Sürecini FORUM sayfamızdan takip etmek için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Denetmeni ne demek?

İhbar ve şikayetler doğrultusunda ilgili yerleri ya da kişileri kontrol etmek, Rutin denetimler yapmak, Sigortalılık girişleri sağlanmayan personeller varsa bunların girişlerini sağlamak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.