kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu belgeye denir. Hizmet dökümü ile sigortalı gün sayısı, çalışılan şirket bilgisi ve hangi günlerde sigortanın ödendiği bilgisi görülebilir. Peki SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? SGK Hizmet Dökümü Neden Alınır?

A+
A-

SGK hizmet dökümü, e-Devlet uygulamasından alınır. Uygulamaya giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet, 2500’e yakın hizmet içerisinden barındırır. Uygulama ile SGK hizmet dökümü, askerlik belgesi, öğrenci belgesi, araç plakasına yazılan ceza, soy bilgisi, hava tahmini, tapu bilgileri sorgulanabilir. Doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri için taşıma işlemleri yapılabilir. Bunlar dışında birçok kuruma ait hizmet için kısa sürede işlem yapılabilir.  Kamu Haber

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin bağlı bulunan yere göre 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler;

– Sigortalıya ait temel bilgiler
– Sigortalının çalıştığı gün sayısı
– Primlerin ödeme tarihleri
– İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri
– Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
– Çalışılan şirketin bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? 

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar giriş için; e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilir. e-Devlet şifresi olmayanlar, PTT şubelerinden yeni şifre alabilirler. Şifre, kapalı zarfın içinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ‘’SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazılarak da işlem yapılabilir.

e-Devlet’te en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama üzerinden banka ve adres değişiklikleri de yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı bilgisi öğrenilebilir. Bu bilgiler dışında; optik ve cam çerçeve bilgileri, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi gibi bilgiler de görülebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.