kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Görevleri Nelerdir? Üyeleri Kimlerdir?

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu nedir? Sosyal sigorta yüksek sağlık kurulu ne iş yapar? Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kimlerden oluşur? Görevleri nelerdir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu nedir? Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu’nun görevleri nelerdir? Kurul ne iş yapmaktadır? Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kimlerden oluşur? Üyeleri kimlerdir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Kısa Vadeli Sigorta Kolları Nelerdir? Primi Ne Kadar? Yardımları Neler?

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Nedir? 

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından branşları belirlenecek uzman doktorlardan oluşan kuruldu. Kurulun en temel amacı malûliyet derecesi, iş göremezlik derecesi tespiti ve çalışma gücü kaybı hususunda sağlık kurulu tarafından verilen kararlara yapılan itirazları incelemektir. Ayrıca bu alanda bilirkişi olarak da görev yapan Kurula bir çok kurum tarafından alanında uzman hekimler görevlendirilmektedir. kamu haber

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Kimlerden Oluşur? Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunun Üyeleri Kimlerdir?

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Kurum tarafından belirlenecek olan branşlarda çeşitli Kurumların seçtiği uzman doktorlardan oluşmaktadır. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kuruluna uzman hekim belirlemesi yapan Kurumlar şunlardır;

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Güvenlik Kurumu
Sağlık Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı
Yüksek Öğretim Kurulu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği
Türk Tabipleri Birliği
En fazla üyeye sahip işveren konfederasyonu
En fazla üyeye sahip işçi konfederasyonu
En fazla üyeye sahip kamu çalışanları konfederasyonu

Her bir kurum Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kuruluna birer tane hekim seçmektedir ve Kurula seçilen bu hekimlerin kendi aralarında belirledikleri bir hekim başkanlık etmektedir. Ayrıca kurul başkanı yerine bakacak üyeyi de belirlemektedir. 

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu her hafta en az bir defa ve en az yedi adet üye ile toplanır. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarını salt çoğunlukla almaktadır. 

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunda görev yapmak üzere seçilen uzman hekimlerin görev süreleri toplam üç yıldır. Üyeler bu üç yıllık dönemin sonunda yeniden görevlendirilebilirler. 

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kuruluna katılan üyeler ayda maksimum sekiz toplantı için huzur hakkı ödemesi almaktadırlar. 

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Ne İş Yapar? Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunun Görevleri Nelerdir?

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu; 

  • Vazife Malûliyet Derecesi tespiti
  • Meslek hastalığından kaynaklı sürekli iş göremezlik derecesi tespiti
  • İş Kazasının sürekli iş göremezlik derecesi tespiti 
  • Çalışma gücü kaybının malûliyet gerektirip gerektirmediği derecede olup olmadığı tespiti

kararlarına karşı yapılan itirazları incelemek ve karara bağlamakla görevlidir. Kurulun karar verme safhasında, itirazı yapan sigortalının ya da hak sahiplerinin talebine karşılık görevlendirilen bir hekimin görüşlerini dinleme zorunluluğu bulunmaktadır. 

Ayrıca Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kendilerine yazılı olarak görevlendirme yapılması durumunda muhakemeye konu olmuş bir dosya hakkında mahkemenin talebi üzerine bilirkişi olarak inceleme yapar ve rapor düzenlenme aşamasında görüşlerini bildirir. 

Sosyal güvenlik yüksek sağlık kurulu hakkında merak ettiğiniz hususları çalışmamızın altında yorum yaparak belirtebilir ya da FORUM sayfamızı ziyaret ederek sorularınızı sorabilirsiniz. 

Uzun Vadeli Sigorta Kolları Nelerdir? Primi Ne Kadar? Hakları Neler?

İş gücü kaybı raporu nasıl alınır?

İlgili SGM’ye başvurular yapılır. Ve komisyon incelemesinden sonra olayın bir iş kazası olduğu kanaatine varılırsa kazada ne kadar hasar aldığınızın tespiti için sağlık kurulu heyeti olan bir hastaneye sevk yapılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.