kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

(Sosyal Bilimler) LYS 4 Nedir?

LYS nedir, LYS 4 sosyal bilimler sınavı kaç soru, LYS sosyal bilimler sınavı kaç dakika, LYS 4 nedir, LYS 4 hangi derslerden oluşmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

LYS nedir,  LYS 4 sosyal bilimler sınavı kaç soru, LYS sosyal bilimler sınavı kaç dakika, LYS 4 nedir, LYS 4 hangi derslerden oluşmaktadır, LYS 4 hangi puan türlerinde kullanılmaktadır, LYS 4 sosyal bilimler sınavına kimler girmelidir? sorularına hazırladığımız cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

LYS NEDİR?

LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına yerleşmede kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağıdır. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) üzerinden barajı geçmiş olmak şartını yerine getirme sonrasında LYS’ye girilebilmektedir.

LYS 4 NEDİR?

LYS 4 diye adlandırılan sınav Lisans Yerleştirme Sınavlarının dördüncüsü olan ve tarih, coğrafya, sosyoloji, mantık (felsefe grubu) ve/veya din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından oluşan sınavdır. Sosyal bilimler sınavının LYS 4 olmasında dördüncü oturumda yapılan sınav olması gibi bir durum söz konusu değildir. Sınav tarihleri genelde her sene farklı şekilde düzenlenmektedir.

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SINAVI KAÇ SORU VE KAÇ DAKİKA?

LYS 4 sosyal bilimler sınavı 44 tarih, 14 coğrafya-232 felsefe grubu ve/veya 32 soruya dahil olan din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere toplamda 90 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu 90 soruya karşılık 135 dakika sınav süresi vermektedir.

En Başarılı Sosyal Bilimler Liseleri Hangileridir 

LYS 4 HANGİ PUAN TÜRLERİNDE KULLANILMAKTADIR?

Lisans Yerleştirme Sınavı sonrasında toplamda 4 farklı alanda 12 puan türü hesaplanmaktadır. Bunlar TS, MF, DİL ve TM alanları olup buradan da 2 TS, 4 MF, 3 DİL ve 3 TM puan türü hesaplanmaktadır. LYS 4 sosyal bilimler sınavı bu puanlar arasından TS puan türlerinin hesaplanmasında katkı sağlamaktadır. LYS 4 sosyal bilimler sınavının bu puan türleri üzerindeki yüzdelik değeri ise şu şekildedir.

TS 1 puan türünün % 37’si LYS 4’ten gelmektedir.

TS 2 puan türünün % 30’u LYS 4’ten gelmektedir.

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 4 sosyal bilimler sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu düşünülürse LYS 4’e yükseköğrenim kurumlarının sözel programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yukarıda yer alan puan türleri ve yüzdelik dağılımlar ile ilgili bilgiler “2017-ÖSYS : Kılavuz ve Başvuru Bilgileri”ne bakılarak yazılmıştır. Yapılacak herhangi bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı bir duyuru esas olacaktır.

Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Eğitim Ücretleri ve Bursları

2767 1 c50bdd068760ae2384f29793fc5084b7

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 4 sosyal bilimler sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu düşünülürse LYS 4’e yükseköğrenim kurumlarının sözel programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.