kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Gelir Uzman Yardımcısı ve Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Gelir İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında görev yapan Devlet Gelir Uzman Yardımcılarının maaşı ne kadar? DGUY maaşı kaç lira? Haberimizde.

A+
A-

Hazine ve maliye bakanlığı bünyesinde görev alan devlet gelir uzmanları hakkında bilgiler verdiğimiz bu yazımızda en güncel bilgileri bulabilirsiniz. Akla gelen ilk soru ise Devlet gelir uzman yardımcısı ve uzman maaşı ne kadar sorusudur.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Kimler Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcısı olabilir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Yapabilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamu gelirlerine yönelik iş ve işlemlerinin yürütümünden sorumlu olan Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan kariyer meslek mensuplarının oluşturduğu A Grubu kariyer meslek grubudur.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği bir merkez uzmanlığıdır. Kariyer meslek statüsünde olduğundan mesleğe başvuruda adayların genel memurluk şartları yanında, yaş şartı, belirlenmiş lisans programlarından mezun olmak şartı gibi şartları da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların A grubu kariyer mesleklere girecek olan adayların sahip olmaları gereken KPSS A Grubu puan türlerine de sahip olmaları gerekmektedir. Hangi KPSS puan türünden hangi düzeyde puana sahip olunması gerektiğini Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı kurum sınavını gerçekleştirecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı alım ilanında belirtmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Meslek Mensupları Nerede Görev Yapmaktadırlar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni başlayan Devlet Gelir Uzman Yardımcıları ile meslekte belirli bir süre geçiren, yapılan yeterlik sınavlarından başarılı olan ve dil puanı gibi şartları da sağlayan Devlet Gelir Uzmanları Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez teşkilatında görev yapmaktadırlar. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkezi ise Ankara ilinde bulunmaktadır.

gib kule 637

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine giren ve Devlet Gelir Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan adaylar, yeterlik süreçlerini başarı ile tamamlayıp meslekte ilerlediklerinde diğer kamu kurumlarında yer alan merkez uzmanları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapacaklardır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Devlet Gelir Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni başlayan bir Devlet Gelir Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık 18000 Türk Lirasıdır. Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı tez, yeterlik sınavı ve yabancı dil puanı şartlarını tamamlayan bir Devlet Gelir Uzmanının maaşı yaklaşık 19000 Türk Lirasıdır.

*Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı ve Devlet Gelir Uzmanlığı maaş tutarlarına dair vermiş olduğumuz bilgilerde meslek mensuplarının şahsi olarak değişebilecek olan ek ödemeleri ve maaşlarından yapılan kesintiler dikkate alınmamış, ortalama ve yaklaşık tutarlara yer verilmiştir.

Ebe Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

Devlet gelir uzmanı ne iş yapar?

Başkanlığın görev alanına giren vergi kanunlarının uygulanmasıyla ilgili araştırma, inceleme ve analiz yapmak gibi görevleri ifa etmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.