kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar? Şube Müdür Nedir? Ne Demek? Kimdir? Şube Müdürü Nasıl Olunur? Devlette Şube Müdürü Maaşı Özel Sektörde Şube Müdürü Maaşı

A+
A-

Şube müdürü maaşları ne kadar diye merak ediyorsanız bu yazımız sizler için. Şube müdürü nedir, nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını sizler için derledik.

Devlette çalışan memurların sahip olduğu unvanlar, çalıştıkları kadrolar, bulundukları mevkiler birbirinden farklıdır. Özellikle yönetici pozisyonunda olan kişilere ilgi büyüktür. Devlette yönetici olmak Türk toplumunda çok saygı gören bir durumdur. Örneği vali, bakan, kaymakam, daire başkanı, genel müdür pozisyonları çok saygı görür. Bunlar dışında şube müdürü pozisyonu da en çok ilgi gören pozisyonlar arasındadır. Devletteki en önemli yöneticilerden olan şube müdürleri yetkileri oldukça fazladır. Çalıştıkları kurumdaki en yetkili, en tecrübeli kişiler arasında gösterilen şube müdürleri ile ilgili pek çok soru sorulur. Özellikle de bu kamu görevlilerin gelirleri merak edilir. Peki şube müdürü maaşları ne kadar?

Banka Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Şube Müdür Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Şube ve müdür kelimeleri Arapça kökenlidir. Şube bir kurum veya kuruluşun alt mevkilerindeki iş yeri veya ofis olarak ifade edilebilir. Müdür ise idare eden, yöneten anlamlarına gelen yönetici pozisyonundaki kişidir. Devlette ve özel sektörde görev yapabilen şube müdürlerinin sayısı sınırlıdır. Devlette genel idare hizmetleri sınıfında her bakanlık bünyesinde görev yapabilirler. Özel sektörde ise şirketlerde, bankalarda istihdam edilirler. Çalıştıkları birimlerde idari amir olan kişiler yapılan her iş ve işlemden, personelden sorumludur.

Şube Müdürü Nasıl Olunur?

Özel sektörde ve devlette şube müdür olmanın yolları farklıdır. Devlette şube müdürü olmak için önce KPSS’den puan alıp devlet memuru olmak gerekmektedir. Daha sonra derece ve kıdemin artmasıyla, hizmet yılının, deneyimin artmasıyla, sınavlara girilerek amir pozisyonuna gelinmesiyle şube müdür olunabilir. Özel sektörde ise personelin deneyimi, başarısı ve görev yaptığı yıl terfilerde belirleyici olmaktadır.

Şube Müdürü Ne İş Yapar?

  • Şube müdürü liyakatlı, güvenilir, çalışkan, ahlaklı olmalıdır.
  • Çalışma etiğine, meslek kurallarına uygun davranmalıdır.
  • Adaletli olmalıdır ve personeli bu şekilde yönetmelidir.
  • İmza işlemlerini gerçekleştirir.
  • Personeli yönetir ve koordine eder.
  • Genel işleyişi düzenler.
  • İdari amirlerine karşı sorumludur.
  • Başında olduğu şubenin bütçesi, harcamaları, iş ve işlemlerini takip eder.
  • Personelin istek ve taleplerini yerine getirmeye çalışır.

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Devlette ve özel sektördeki şube müdürlerinin gelirleri farklı olabilmektedir. Özelde ve devlette verilen ücretler farklılık gösterebilir. Yönetici pozisyonunda olan bu kişiler bulundukları birimdeki, şubedeki personellerden daha yüksek ücret almaktadır. Bu kapsamda devlette şube müdürü maaşları 17 bin TL’ye yakındır. Özel sektörde ise 14-15 bin TL arasında ücretler değişmektedir.

Devlette Şube Müdürü Maaşı

Devlette şube müdürlerinin gelirlerini çalıştıkları kurum ve kuruluş, derece ve kıdem, hizmet yılı etkilemektedir. Ayrıca aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, döner sermaye, ek tazminat gibi unsurlar da gelirleri etkiler. Tüm bu değişkenler göz önüne alındığında şube müdürü maaşları şu şekildedir;

Kariyerine bakılmayan düz şube müdürü ek gösterge 2200 geliri aylık 18 bin TL civarındadır.

Banka Müdürü Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Özel Sektörde Şube Müdürü Maaşı

Özel sektörde başlangıçta maaşlar son derece düşüktür. Derece ve kıdem, deneyim, hizmet yılı arttıkça gelirler de artar. Ayrıca çalışılan kurum da çok belirleyicidir. Örneğin uluslararası bir bankanın Türkiye’deki en yoğun şubesinde çalışan bir şube müdürüne 20 bin TL civarında maaş verilebilir. Özel sektörde genelde şube müdürlerine 10-18 bin TL civarında ödeme yapılmaktadır.

Şube müdürü ne iş yapar?

Ana merkezdeki yöneticiler gibi şubeleri yönetmekle görevlidir. Bütün yönetim, dağıtım, işleyiş ve insan kaynakları alanlarından sorumludur. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.