kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Ayakkabı tasarım ve üretim taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, ayakkabı tasarım ve üretim puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, ayakkabı tasarım ve üretim sıralama sayıları 2019 yılında kaç binlere düşecektir, ayakkabı tasarım ve üretim bölümü hangi puan türünden tercih edilebilir, ayakkabı tasarım ve üretim başarı sıralamaları açıklandı mı, ne zaman açıklanacaktır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Tercih yapmak oldukça zor bir iştir, doğru bölümü seçmek, seçilen o bölüme yerleşebilmek için gerekli şartları yerine getirmek, o bölüme yetecek puan ve sıralamayı elde etmek adaylar için çoğu zaman karmaşık bir süreç olarak ilerlemektedir.

Bir adayın istediği bölümü belirlemesi bile zorken ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen yükseköğretim kurumları sınavına (YKS) girerek yeterli puan ve sıralama elde etmesi, daha doğrusu istenilen bölüme yetecek puanı ve sıralamanın ne olduğunu bilmesi ve ona göre hazırlık yapması kafa karıştırıcı olabilmektedir.

Bizler de ÖSYM’nin 2018 YKS yerleştirmeleri üzerinden 2019 YKS tercih kılavuzlarına koyacağı, bölümlerin taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini bu zor süreçte sizlere fikir vermesi amacıyla derleyerek yayımlamaya devam ediyoruz.

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİM TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Ayakkabı tasarım ve üretim bölümünün puanlarına değinmeden önce kimlerin başvuru yapabileceğini ve hangi puan türü ile tercih edebileceğini belirtmekte fayda var. Ayakkabı tasarım ve üretim bölümünü en az ortaöğretim kurumu mezunu bireyler tercih edebilmektedir ve tercih edebilmek için de TYT (temel yeterlilik testi) puan türünden yeterli puanı almaları gerekmektedir.

Ayakkabı tasarım ve üretim bölümüne yerleşmede kullanılan puanlar üzerinden bakacak olursak ayakkabı tasarım ve üretim puanları içinde yer alan en küçük ve bilinen puan ile yerleştirme 183,31513 puan ile İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (%75 İndirimli) yapılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 300,24347 puan ile İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (Burslu) olmuştur. Adaylar 2019 yılında TYT puan türünde bu iki puan arasında bir puan alarak ayakkabı tasarım ve üretim bölümüne yerleşebilirler demek yanlış olmaz.

Ayakkabı tasarım ve üretim başarı sıralamaları verileri henüz YÖK Atlas veya ÖSYM tarafından sitelerine, sistemlerine yüklenmediği için ayakkabı tasarım ve üretim sıralama değerlerini şu an yazımıza ekleyemiyoruz. Bahsi geçen kurumlar kendi sistemlerine bu verileri yükledikleri anda ki bunun önümüzdeki birkaç ay içinde olacağını tahmin ediyoruz, ayakkabı tasarım ve üretim başarı sıralaması değerlerini yine bu yazının içinden bulabileceksiniz. (EKLENDİ)

2018 YKS tercihlerinde ayakkabı tasarım ve üretim kontenjanları 101 olarak belirlenmişti, muhtemelen 2019 ayakkabı tasarım ve üretim kontenjanları da bu civarlarda olacaktır.

Ayakkabı tasarım ve üretim taban puanları 2019 listesinin tamamı sizin için hazırladığımız ve yazımızın alt kısmına eklediğimiz görsellerde yer almaktadır.

Üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümleri, üniversite tercihleri, üniversite sınavları ve bunlar gibi üniversite öncesini ve sonrasını ilgilendiren tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM tecrübeli yöneticileri ile hizmetinizdedir.

* Yukarıda yer alan bilgiler ile ayakkabı tasarım ve üretim 2019 taban puanları listesi ÖSYM’nin kurumsal sitesinde yer alan bilgiler ve kılavuzlar üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacaktır ve biz bu duyuruya göre yazılarımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler ÖSYM resmi web sitesini düzenli aralıklarla ziyaret etmeyi ve duyuruları takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Ayakkabı Tasarım ve Üretimi  Burslu    300,24347 398687
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Ayakkabı Tasarım ve Üretimi     227,64026 1161027
KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Ayakkabı Tasarım ve Üretimi     202,10723 1542693
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Ayakkabı Tasarım ve Üretimi     187,20142 1719846
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Ayakkabı Tasarım ve Üretimi  KKTC Uyruklu    Dolmadı Dolmadı
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Ayakkabı Tasarım ve Üretimi  %75 İndirimli    Dolmadı Dolmadı

5802 1 f990091dec32c36ed974e3cff9263c69

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.