kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilgisayar Mühendisliği KPSS 2017/1 Atama Taban Puanları

Bilgisayar mühendisliği KPSS 2017/1 merkezi atama yerleştirme puanları kaçla kapandı, bilgisayar mühendisliği bölümü KPSS tercih kodu kaçtır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisliği KPSS 2017/1 merkezi atama puanları kaçla kapandı, bilgisayar mühendisliği bölümü KPSS tercih kodu kaçtır, bilgisayar mühendisliği bölümüne özel kaç kadro bulunmaktadır, bilgisayar mühendisliği bölümü mezunlarının 2017/1 merkezi atamalarında başvurabileceği kaç kadro bulunmaktaydı bilgisayar mühendisliği KPSS 2017/1 atama taban puanları nasıldır? gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS’ye girerek memur olmak birçok kişinin hayali.Bugün bulunduğumuz mevcut şartlarda özel sektörde çalışmak dendiğinde hem bir işe başlayabilmek hem de orada devam edebilmek oldukça zor, bu yüzden de benzer zorlukları olsa da kamuya bağlı bir iş yapmak insanlara cazip gelmekte.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilmek için gerekli olan şey ise KPSS’den yeterli bir puan alarak ya kurumların kendi sınavlarına girmeye hak kazanmak ya da direk merkezi atamalarda kullanılacak bir puan almak.

Merkezi atamaların 2018 ve sonrasındaki yıllarda değişebileceği söylense de biz sizin için merkezi atamalarda yerleşmek için ortalama olarak nasıl puanlar almanız gerekeceğini göstersin diye atama taban puanları listesi oluşturmaya devam ediyoruz.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ KPSS 2017/1 ATAMA TABAN PUANLARI

Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları için yukarıdaki durum görece daha az diyebiliriz. Çünkü bilgisayar mühendisliğinde özel sektör imkanları biraz daha farklı fakat yine de bilgisayar mühendisliği mezunlarından da kamu kurumlarına girmek isteyen kişi sayısı yadırganamaz.

Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunlarının merkezi yerleştirmelerde başvurabileceği iki türlü grup bulunmaktadır. Birincisi 4001 nitelik koduna bağlı ve herhangi bir lisans programından mezun olmuş olmak şartı arayan kadrolar, diğeri ise 4531 nitelik kodlu bilgisayar mühendisliği vb. bölüm mezunlarının başvurabildiği kadrolar.

Bilgisayar mühendisliği mezunlarının KPSS 2017/1 tercihlerinde başvurabileceği toplamda 316 kadro bulunmaktaydı. Bunlardan 296 tanesi 4001 nitelik kodu ile başvurulabilen kadrolar iken 20 tanesi 4531 nitelik kodu ile başvuru yapılabilen kadrolardı. Bu kadrolara yerleşme durumuna bakıldığında doğrudan bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu olarak başvuru yapılarak girilebilen kadrolardan en düşük puan ile kapatan 86.643 ile kapatmıştır. Burada bulunan kadrolar en yüksek ise 99.070 ile kapatmıştır.

Bilgisayar mühendisliği KPSS 2017/1 atama taban puanlarının tam listesine göz atmak isteyenler için tamamı aşağıdadır.

3163 1 8733320b6be19dd17f954d8573caa3a7 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.