kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Çim alan tesisi ve yönetimi taban puanları 2019 yılında kaç puanlara gelecektir, kaç puan ile yerleşilebilir, çim alan tesisi ve yönetimi sıralama sayıları kaç binlere gerilemiştir, çim alan tesisi ve yönetimi bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, çim alan tesisi ve yönetimi puanları arasında yer alan en büyük ve en küçük taban puanlar kaçtır, çim alan tesisi ve yönetimi başarı sıralamaları 2019 için açıklandı mı, ne zaman açıklanabilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS), ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından yürütülen ortaöğretim kurumu mezunu adayların üniversite tercihi yapabilmesini sağlayacak puan türlerinin alınabildiği bir üniversiteye girme sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek tercih etmeyi düşündükleri bölüme yeterli olabilecek puanı veya başarı sıralamasını elde etmeye çalışırlar ve elde edilen puan veya sıralamalar ile de tercihte bulunarak bir üniversite bölümüne yerleşmek için beklemeye koyulurlar.

İstenilen bölüme hangi puanın veya sıralamanın yetebileceği her yıl değişkenlik gösterebilmektedir ancak bu belirsizliğin önüne geçmek için en azından fikir vermesi, yol göstermesi amacıyla her yıl bir önceki senenin yerleştirmeleri sonucunda ortaya çıkan puan ve sıralama rakamları ÖSYM tarafından o senenin tercih kılavuzlarına konulur. İşte bu şekilde oluşturulacak olan ÖSYM tarafından 2019 YKS tercih kılavuzuna eklenecek, 2018 yerleştirme puanları üzerinden ortaya çıkan taban puanları ve başarı sıralamaları rakamlarını biz tüm bölümler için derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

ÇİM ALAN TESİSİ VE YÖNETİMİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Üniversite bölümü tercihinde kullanılabilecek 5 farklı puan türü bulunmaktadır ve 2 yıllık önlisans programlarının tamamı TYT puan türüyle tercih edilmektedir bu yüzden 2 yıllık bir önlisans programı olan çim alan tesisi ve yönetimi bölümü de TYT (temel yeterlilik testi) puan türü ile tercih edilebilir.

2 yıllık bir önlisans programı olan çim alan tesisi ve yönetimi için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 70 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 çim alan tesisi ve yönetimi kontenjanları da buna yakın bir rakam olarak karşımıza çıkacaktır.

Çim alan tesisi ve yönetimi bölümüne yerleştirmeler sonucu oluşan çim alan tesisi ve yönetimi puanları içinde yer alan ve bilinen en küçük taban puan 179,53472’dir. Bu puan ile yerleştirme Gümüşhane Üniversitesi’ne yapılmıştır. Bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan en büyük taban puan ise 192,83371’dir. Bu puan ile yerleştirme de Ege Üniversitesi’ne yapılmıştır. Adaylar 2019 YKS’de TYT puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak, büyük bir değişiklik yaşanmaz ise, çim alan tesisi ve yönetimi bölümünü kazanabilirler demek yanlış olmayacaktır.

Sıralama ile ilgili değerleri henüz ÖSYM veya diğer ilgili kurum olan YÖK herhangi bir yerde yayımlamadığı için çim alan tesisi ve yönetimi başarı sıralamaları rakamlarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bahsettiğimiz kurumlardan biri sistemlerine bu rakamları yükledikleri anda çim alan tesisi ve yönetimi sıralama sayıları verilerini yazımıza ekleyerek güncelleyeceğiz, bunun da önümüzdeki birkaç ay içinde olmasını bekliyoruz. (EKLENDİ)

YKS’ye girerek TYT puan türü ile tercih edilebilecek çim alan tesisi ve yönetimi 2019 taban puanları değerlerinin hepsini içeren listemiz yazımızın en alt kısmındaki görsellerde yer almaktadır.

Tüm bu konulardaki soru, görüş ve paylaşımlarınız için deneyimli kadrosuyla sizlere hizmet veren forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz, forum sayfalarımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

* Yukarıdaki bilgiler ve çim alan tesisi ve yönetimi taban puanları 2019 listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliği biz yazılarımız içinde güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için sizler ÖSYM web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeye çalışınız.

ÇİM ALAN TESİSİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
EGE ÜNİVERSİTESİ  Çim Alan Tesisi ve Yönetimi     192,83371 1670095
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Çim Alan Tesisi ve Yönetimi     Dolmadı Dolmadı

5836 1 049d14c78d6ad9bd11bb4b4e8445824d

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.