kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Deniz Brokerliği 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Deniz brokerliği taban puanları 2019 yılında kaç puanlara gelecektir, kaç puan ile yerleşilebilir, deniz brokerliği sıralama sayıları kaç binlere gerilemiştir, deniz brokerliği bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, deniz brokerliği puanları arasında yer alan en büyük ve en küçük taban puanlar kaçtır, deniz brokerliği başarı sıralamaları 2019 için açıklandı mı, ne zaman açıklanabilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS), ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından hazırlanan ve uygulanan, ortaöğretim kurumu mezunu adayların üniversite tercihi yapabilmesini sağlayacak puan türlerinin alınabildiği bir üniversiteye giriş sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek tercih etmeyi düşündükleri bölüme yeterli gelebilecek puanı veya sıralamayı elde etmeye çalışırlar ve elde edilen puan veya sıralamalar ile de tercihlerde bulunarak bir üniversite bölümüne yerleşmek için beklemeye koyulurlar.

İstenilen bölüme hangi puanın veya sıralamanın yeteceği her yıl değişkenlik gösterebilmektedir fakat bu belirsizliğin önüne geçmek için en azından fikir vermesi amacıyla her sene bir önceki senenin yerleştirmeleri sonucunda ortaya çıkan puan ve sıralama rakamları ÖSYM tarafından o senenin tercih kılavuzlarına konulur. İşte bu şekilde oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzuna eklenecek, 2018 yerleştirmeleri üzerinden ortaya çıkan taban puanları ve başarı sıralamaları rakamlarını biz her bölüm için derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DENİZ BROKERLİĞİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Üniversite bölümü tercihinde kullanılabilecek 5 farklı puan türü bulunmaktadır ve 2 yıllık önlisans programlarının tamamı TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir bu yüzden 2 yıllık bir önlisans programı olan deniz brokerliği bölümü de TYT (temel yeterlilik testi) puan türü ile tercih edilebilir.

2 yıllık bir önlisans programı olan deniz brokerliği için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 40 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 deniz brokerliği kontenjanları da buna yakın bir rakam olarak karşımıza çıkacaktır.

Deniz brokerliği bölümüne yerleştirmeler sonucu oluşan deniz brokerliği puanları içinde yer alan ve bilinen en küçük taban puan 188,95962’dir. Bu puan ile yerleştirme Piri Reis Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) yapılmıştır. Bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan en büyük taban puan ise 315,10241’dir. Bu puan ile yerleştirme de Piri Reis Üniversitesi’ne (Burslu) yapılmıştır. Adaylar 2019 YKS’de TYT puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak, büyük bir değişiklik olmaz ise, deniz brokerliği bölümünü kazanabilirler demek yanlış olmayacaktır.

Sıralama ile ilgili değerleri henüz ÖSYM veya diğer ilgili kurum olan YÖK herhangi bir yerde yayımlamadığı için deniz brokerliği başarı sıralamaları rakamlarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bahsettiğimiz kurumlardan biri sistemlerine bu rakamları yükledikleri anda deniz brokerliği sıralama sayıları verilerini yazımıza ekleyerek güncelleyeceğiz, bunun da önümüzdeki birkaç ay içinde olmasını bekliyoruz. (EKLENDİ)

YKS’ye girerek TYT puan türü ile tercih edilebilecek deniz brokerliği 2019 taban puanları değerlerinin hepsini içeren listemiz yazımızın en alt kısmındaki görsellerde yer almaktadır.

Tüm bu konulardaki soru, görüş ve paylaşımlarınız için tecrübe sahibi kadrosuyla sizlere hizmet veren forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz, forum sayfalarımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

* Yukarıdaki bilgiler ve deniz brokerliği taban puanları 2019 listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliği biz yazılarımız içinde güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için sizler ÖSYM resmi internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeye çalışınız.

DENİZ BROKERLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ  Deniz Brokerliği  Burslu    315,10241 316382
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ  Deniz Brokerliği  %75 İndirimli    241,02251 974989
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ  Deniz Brokerliği  %50 İndirimli    Dolmadı Dolmadı

5840 1 6480608e67386c41b1f35957ce873037

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.