kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Deri Teknolojisi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Deri teknolojisi bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilmektedir, deri teknolojisi taban puanları 2019 yılında nasıl olacaktır, deri teknolojisi başarı sıralamaları 2019 yılında kaç binlerde olacaktır, deri teknolojisi puanları içinde bulunan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçta kalmıştır, deri teknolojisi sıralama sayıları belli oldu mu, ne zaman belli olur gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Üniversite hayalini kuran birçok genç aday bu hayale kavuşmak için bazı engelleri aşmak zorundadırlar ve bu engellerden en zorlusu yükseköğretim kurumları sınavına (YKS) girerek üniversitede okuma hayali kurulan bölüme yetecek puanı veya sıralamayı elde etmektir.

Hayali kurulan bölüme yetecek puanın veya sıralamanın ne olacağı aslında her sene bir belirsizlik teşkil etmektedir çünkü her sene yapılan sınav kendi içinde farklı değişkenler, durumlar barındırmaktadır. Yine de buna rağmen yol göstermesi adına, YKS’yi düzenleyen ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) bir YKS tercih kılavuzu oluşturmaktadır ve bu kılavuz içinde de taban puan ve başarı sıralamaları yer almaktadır. Bu taban puan ve başarı sıralamaları bir önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan rakamlardır ve fikir vermek adına bu kılavuzlara konulmaktadır. Bu şekilde 2019 YKS tercih kılavuzunda yer alacak olan, 2018 yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini biz sizlere fikir vermesi, yol göstermesi amacı ile tüm bölümler için hazırlamaya çabalıyoruz.

DERİ TEKNOLOJİSİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) çözülerek TYT puan türü elde edilmektedir ve bu puan türü de 2 yıllık önlisans programlarını tercih etme işlevi görmektedir, 2 yıllık bir önlisans programı olan deri teknolojisi bölümü de TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Ne yazık ki deri teknolojisi başarı sıralamaları rakamlarını şu an yazımıza ekleyemedik, bunun nedeni bu verileri yayımlayan iki kurum olan YÖK ve ÖSYM’nin henüz başarı sıralaması verilerini sistemlerine yüklememiş olmasıdır. İki kurumdan herhangi biri sitelerine veya başka bir yere bu verileri yükledikleri anda, bu muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içinde olacak, biz bu yazının içine deri teknolojisi başarı sıralaması rakamlarını eklemiş olacağız. (EKLENDİ)

Deri teknolojisi puanları değerlendirmesine gelecek olursak bu puanlar içinde yer alan en küçük ve bilinen puan ile yerleştirmenin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne 167,45246 puan ile olduğunu görmekteyiz. En yüksek taban puan ile yerleştirmenin ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya 209,57075 puan ile olduğu görülüyor. Adaylar 2019 YKS’den TYT puan türünde bu iki puan arası bir puan alırlar ise deri teknolojisi bölümünü muhtemelen kazanacaklardır.

2018 yerleştirmelerinde deri teknolojisi bölümüne ayrılan kontenjan 66 idi, sanıyoruz ki 2019 deri teknolojisi kontenjanları da buna yakın olacaktır.

2018 yerleştirmelerine göre oluşturulmuş deri teknolojisi 2019 taban puanları listesinin tamamı yazımızın alt kısmına eklediğimiz görsellerde yer almaktadır.

Üniversite sınavları, üniversite tercihleri ve üniversite bölümleri gibi üniversiteyi ilgilendiren her konuda deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri bulunan forum sayfalarımıza gelerek paylaşımlarda bulunabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

* Yazımızda YKS ile ilgili yer alan bilgiler ve deri teknolojisi 2019 taban puanları olarak adlandırdığımız liste ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgilerden ve yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacaktır bu sebeple ÖSYM resmi sitesindeki duyuruları belli aralıklar ile ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

DERİ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Deri Teknolojisi     209,59290 1429728
BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Deri Teknolojisi     Dolmadı Dolmadı
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Deri Teknolojisi     Dolmadı Dolmadı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Deri Teknolojisi  KKTC Uyruklu    Dolmadı Dolmadı

5851 1 d31d9ca83560caf8d8d19409c6859c35

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.