kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Üniversiteleri Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2019

Devlet üniversiteleri içinde yer alan hukuk fakültesi taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, devlet üniversitelerinde hukuk bölümüne ayrılmış kontenjan sayısı 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, hukuk bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, devlet üniversiteleri hukuk fakültesi puanları içinde yer alan en küçük puan ve en büyük taban puan kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de bulunan öğrenim sisteminde bir adayın yükseköğretim kurumunda yani üniversitede okuyabilmesi için belli koşulları yerine getirmiş olması gerekmektedir ve bu koşullardan ilki en az lise diploması sahibi olmaktır. Bunun devamında yerine getirilmesi gereken şartlar, koşullar ise şu biçimde devam etmektedir: Üniversiteye giriş sınavı olan ve ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yürütülmesi yapılan yükseköğretim kurumları sınavına (YKS) girerek, tercih edilmesi düşünülen bölüme yetecek puanı elde etmek. YKS sonrasında alınabilecek olan 5 puan çeşidi bulunmaktadır, bunlar: TYT (temel yeterlilik testi), EA (eşit ağırlık), SAY (sayısal), SÖZ (sözel) ve DİL puan türleridir. Üniversitelerde her puan türü ile tercih edilebilecek bölümler bulunmaktadır.

Ortaöğretim kurumu mezunu bir adayın yeterli puanı alması halinde yerleştirmesinin gerçekleşmesinin önünde pek bir set bulunmasa bile buna ek olarak bazı bölümler için ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yer alan özel koşul ve açıklamalar kısmında bazı şartlar bulunmaktadır. Bu koşul ve açıklamalar yeterli puan alındıktan sonra aslında pek bir engel teşkil etmemektedir lakin yine de tercih döneminde sizler bu kılavuzda tercih edeceğiniz bölümlerin yanındaki sütunlarda yer alan o koşul ve açıklamalara göz atınız.

Bunun yanı sıra Türkiye’de hepimizin bildiği gibi vakıf (özel) ve devlet üniversiteleri olmak üzere iki farklı türde üniversite yapısı bulunmaktadır. Devlet üniversiteleri eğitim süresince hiçbir ücret talep etmezken (bazı istisnai durumlarda ödenecek katkı payı, harçlar hariç), vakıf (özel) üniversiteleri, içinde burslu okumak mümkün olsa bile çoğunlukla belli bir ücret karşılığında eğitim veren kurumlardır. Buna ek olarak sosyal sınıf, statü de işin içine girdiği zaman adayların pek çoğu devlet üniversitelerine yerleşmek, girmek istemektedirler.

İşte tüm bu yukarıda yazdıklarımız ışığında bizler sizlere bölümlere yerleşmek için kaç puana ihtiyacınız olabileceğini göstermesi, bu konuda fikir vermesi ve bunu devlet üniversiteleri özelinde inceleyebilmeniz için merak edebileceğiniz bazı bölümler için, devlet üniversiteleri taban puanları listeleri hazırlıyoruz.

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 YKS Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ HUKUK TABAN PUANLARI 2019

Öncelikle 2019 taban puanları olarak verilen listelerin oluşma sürecine değinmek yarar getirecektir diye düşünmekteyiz. Her yıl yapılan sınav kendi içinde değişkenlik gösterdiği için o yıl hangi bölüm kaç puan ile kapatır bunu kesin bir biçimde bilmek mümkün olamamaktadır bu yüzden de ÖSYM, örneğin, 2018 yerleştirmeleri sonuçları akabinde 2019 yılı YKS tercih kılavuzlarını oluşturacaktır. İşte ÖSYM’nin bu şekilde oluşturacağı kılavuzda yer alan 2018 yerleştirme puanları üzerinden derlediğimiz hukuk 2019 taban puanları da bu şekilde oluşmuştur.

Devlet üniversiteleri içinde yer alan 2018 hukuk fakültesi kontenjanları 9245 olarak belirlenmişti, sanıyoruz ki 2019 hukuk kontenjanları devlet üniversiteleri için yine buna yakın olacaktır.

Yine devlet üniversitelerine yerleşme sonucu oluşan hukuk puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanları incelediğimizde devlet üniversitelerine bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ne olduğunu görüyoruz ve bu puan da 372,00873 olarak karşımıza çıkıyor. Devlet üniversitelerine yerleştirmede kullanılan en büyük taban ise 522,99845 puan olarak karşımıza çıkıyor. Bu puan ile yerleştirmenin de Galatasaray Üniversitesi’ne olduğunu görüyoruz. Hukuk bölümü EA yani eşit ağırlık puan türü ile tercih edilebilen bir bölümdür. Adaylar 2019 YKS’de EA puan türünden yazdığımız iki puan arasında bir puan alırlarsa hukuk fakültesini herhangi bir devlet üniversitesinde kazanırlar demek yanlış olmayacaktır.

Devlet üniversiteleri hukuk fakültesi taban puanları 2019 listesinde yer alan tüm üniversiteleri içeren tablomuz yazımızın en alt kısmında yer almaktadır.

Üniversitelere yerleşebilmek, üniversite sınavları, üniversite sonrası meslek hayatı, meslek gruplarının durumu gibi kariyer oluşumunu ilgilendiren her konuda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarımız tecrübeli yönetici kadrosuyla hizmetinizdedir.

2019 TÜM HUKUK FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

* Yukarıda yer alan bilgiler ve devlet üniversitelerinde yer alan hukuk bölümü taban puanları listesi ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzlar içindeki bilgilerden derlenmiş ve yayımlanmıştır. Bu tarz konularda yapılacak bir değişiklikte biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yaptığı son duyuru geçerli olacağı için sizler düzenli aralıklar ile ÖSYM web sitesine girmeyi ve duyurulara göz atmayı ihmal etmeyiniz.

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 YKS Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

5866 1 1bfe3d93adff212afa33a5487c7b307a scaled

Yorumlar

  1. Burcu kaya Avatar Burcu kaya dedi ki:

    Taban puanları iyi

  2. Burcu kaya Avatar Burcu kaya dedi ki:

    Taban puanları iyi

  3. Burcu kaya Avatar Burcu kaya dedi ki:

    Taban puanları iyi