kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Bankacılık ve Finans 2019 Taban Puanları

2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonucunda ortaya çıkan DGS bankacılık ve finans taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, dikey geçiş sınavı ile bankacılık ve finans bölümüne kimler hangi puan türü ile geçiş yapabilir, DGS bankacılık ve finans kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, 2018 DGS bankacılık ve finans puanları içinde yer alan en düşük ve en yüksek taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) Türkiye genelinde yapılan neredeyse tüm merkezi sınavların yürütmesini yapan kuruluştur ve önlisans mezunu adayların 4 yıllık programlara geçiş yapmasını sağlayabilecek olan DGS’yi (dikey geçiş sınavı) hazırlayan, düzenleyen, yürütmesini yapan kurum da ÖSYM’dir. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği bu sınava giren adaylar SÖZ (sözel), SAY (sayısal) ve EA (eşit ağırlık) puan türlerinden kendi bölümleri ile ilişkili lisans programına geçiş yapmayı sağlayacak olan puan türünden yeterli puanı almaya çalışırlar.

Yeterli puan diye bahsedilen puan veya puanlar her sene yapılan sınavın kendi içinde farklı değişkenler, dinamikler barındırması sebebiyle değişiklik gösterebilmektedir fakat ÖSYM’nin bir tercih kılavuzu yayımlaması gerektiği için bu tercih kılavuzunda tüm bölümler için o bölümleri tercih edebilecek puan aralıkları bulunmaktadır. Bu puanlar kılavuzun hazırlandığı yıldan önceki sene yapılan yerleştirmeler sonucu bölümlerin kapattığı puanlar üzerinden toparlanarak kılavuza koyulmaktadır.

ÖSYM’nin bu metot ile hazırlayacağı 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak, 2019 DGS taban puanları listesindeki taban puanları bizler size yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla her bölüm için hazırlamaya çalışıyoruz.

DGS BANKACILIK VE FİNANS TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile bir adayın bankacılık ve finans programına geçiş yapabilmesi için öncelikle DGS tercih kılavuzunda yer alan, bankacılık ve finans programına geçiş hakkı bulunan bir önlisans programı mezunu olması gerekmektedir. Sonrasında yapması gereken ise DGS’ye girerek bankacılık ve finans programını tercih etmeyi sağlayacak puan türü olan EA puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

DGS ile bankacılık ve finans programına yetecek puanları anlamak için bankacılık ve finans puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlara bakmak gerekirse; bankacılık ve finans bölümüne yerleşilmesini sağlayan en küçük ve bilinen puanın 2018 yerleştirmelerinde 176,77983 puan ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ne (KKTC- Lefke) (%75 İndirimli) olduğunu görmekteyiz. Bölüme yerleşilmesini sağlayan en büyük taban puanın ise 247,32855 olduğunu ve bu puan ile yerleştirmenin de Beykent Üniversitesi’ne (Burslu) olduğu görünüyor. Kısacası adaylar, sınavda çok büyük bir farklılık meydana gelmez ise, DGS’den eşit ağırlık puan türünde bu iki puan arasında bir puan almaları halinde bankacılık ve finans bölümüne geçiş hakkı kazanabilirler.

DGS için ayrılan bankacılık ve finans kontenjanları 221 olarak belirlenmişti, bizce 2019 DGS bankacılık ve finans kontenjanları da bu civarlarda olacaktır.

2018 yerleştirmelerine göre ortaya çıkan ve 2019 tercih kılavuzunda yer alacak DGS bankacılık ve finans 2019 taban puanları listesi yazımızın alt kısmında yer alan görsellerdedir.

Yazımızda yazdığımız, sınavlar ve tercihler, bölümler ve meslekler gibi kariyer planına dair tüm konularda aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz FORUM sayfalarımız bilgi ve tecrübe sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizlere hizmet sunmaktadır.

* DGS hakkında verdiğimiz bilgiler ve DGS bankacılık ve finans taban puanları listesi ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan bilgilerden ve kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik ÖSYM tarafından belirleneceği için ÖSYM resmi web sitesindeki duyurular kısmını düzenli olarak takip etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5911 1 e1570014916e292066b440836e0010ef scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.