kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Basın ve Yayın 2019 Taban Puanları

2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonucunda ortaya çıkan DGS basın ve yayın taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, dikey geçiş sınavı ile basın ve yayın bölümüne kimler hangi puan türü ile geçiş yapabilir, DGS basın ve yayın kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, 2018 DGS basın ve yayın puanları içinde yer alan en düşük ve en yüksek taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) Türkiye genelinde yapılan neredeyse tüm merkezi sınavların yürütmesini yapan kurumdur ve önlisans mezunu adayların 4 yıllık programlara geçiş yapmasını sağlayabilecek olan DGS’yi (dikey geçiş sınavı) hazırlayan, düzenleyen, yürütmesini yapan ÖSYM’dir. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği bu sınava giren adaylar SÖZ (sözel), SAY (sayısal) ve EA (eşit ağırlık) puan türlerinden kendi bölümleri ile alakalı lisans programına geçiş yapmayı sağlayacak olan puan türünden yeterli puanı almaya çalışırlar.

Yeterli puan diye bahsedilen puan veya puanlar her yıl yapılan sınavın kendi içinde farklı değişkenler barındırması sebebiyle değişiklik gösterebilmektedir fakat ÖSYM’nin bir tercih kılavuzu yayımlaması gerektiği için bu tercih kılavuzunda tüm bölümler için o bölümleri tercih edebilecek puanlar puan aralıkları bulunmaktadır. Bu puanlar kılavuzun hazırlandığı yıldan önceki sene yapılan yerleştirmeler sonucu bölümlerin kapattığı puanlar üzerinden derlenerek kılavuza koyulmaktadır.

ÖSYM’nin bu metot ile hazırlayacağı 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak, 2019 DGS taban puanları listesindeki puanları bizler size yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS BASIN VE YAYIN TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile bir adayın basın ve yayın programına geçiş yapabilmesi için öncelikle DGS tercih kılavuzunda yer alan, basın ve yayın programına geçiş hakkı bulunan bir önlisans programı mezunu olması gerekmektedir. Sonrasında yapması gereken ise DGS’ye girerek basın ve yayın programını tercih etmeyi sağlayacak puan türü olan SÖZ puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

DGS ile basın ve yayın programına yetecek puanları anlamak için basın ve yayın puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlara bakmak gerekirse; basın ve yayın bölümüne yerleşilmesini sağlayan en küçük ve bilinen puanın 2018 yerleştirmelerinde 185,45141 puan ile Girne Amerikan Üniversitesi’ne (KKTC- Girne) (%75 İndirimli) olduğunu görmekteyiz. Bölüme yerleşilmesini sağlayan en büyük taban puanın ise 252,77736 olduğunu ve bu puan ile yerleştirmenin de Anadolu Üniversitesi’ne olduğu görünüyor. Kısacası adaylar, sınavda çok büyük bir farklılık meydana gelmez ise, DGS’den sözel puan türünde bu iki puan arasında bir puan almaları halinde basın ve yayın bölümüne geçiş hakkı kazanabilirler.

DGS için ayrılan basın ve yayın kontenjanları 11 olarak belirlenmişti, bizce 2019 DGS basın ve yayın kontenjanları da bu civarlarda olacaktır.

2018 yerleştirmelerine göre ortaya çıkan ve 2019 tercih kılavuzunda yer alacak DGS basın ve yayın 2019 taban puanları listesi yazımızın alt kısmında yer alan görsellerdedir.

Yazımızda yazdığımız, sınavlar ve tercihler, bölümler ve meslekler gibi kariyer planınıza dair tüm konularda aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz FORUM sayfalarımız bilgi ve deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizlere hizmet sunmaktadır.

* DGS hakkında verdiğimiz bilgiler ve DGS basın ve yayın taban puanları listesi ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan bilgilerden ve kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik ÖSYM tarafından belirleneceği için ÖSYM resmi internet sitesindeki duyurular kısmını düzenli olarak takip etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5919 1 acdfd04352ea1ea7e71cbad162c24001

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.