kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 2019 Taban Puanları

DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olacaktır, DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri taban puanları 2019 yılında kaç puanlarda olacak gibi sorular için hazırladığımız cevaplara buradan erişebilirsiniz.

DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olacaktır, DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri taban puanları 2019 yılında kaç puanlarda olacak, dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre ortaya çıkan bilişim sistemleri ve teknolojileri puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, DGS ile bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne kimlerin geçiş hakkı vardır, adaylar hangi puan türü ile geçiş yapabilirler gibi sorular için hazırladığımız cevapları yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı kısa adıyla DGS ölçme, seçme ve yerleştirme (ÖSYM) tarafından hazırlanan, düzenlenen ve yürütmesi yapılan bir merkezi sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. 2 yıllık bir önlisans programı mezunu bireyin başvuru yapabildiği DGS ile adaylar, bölümleri ile ilişkili olan bir 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı kazanabilmek için sınava girip sınavdan tercih edebilecekleri bölümleri tercih etmeye yarayan puan türünden yeterli puanı almaya çalışırlar.

Yeterli puan denklemi birden fazla değişkene bağlı olduğu için her sene değişiklik gösterebilmektedir fakat ÖSYM’de bir tercih kılavuzu yayımlayarak bu kılavuza her bölümün kapattığı taban puanı yazmalıdır. Bölümlerin kapattıkları puanlar kılavuzun yayımlandığı yıldan önceki yerleştirme puanları üzerinden derlenmektedir ve kesinlik içermemekle beraber adaylara fikir vermek amacıyla kılavuzlara koyulmaktadır.

2018 dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzuna koyulacak, tüm bölümlerin kapattığı taban puanları listelerini biz de sizlere fikir vermesi amacıyla derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TABAN PUANLARI 2019

DGS aracılığıyla bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne geçiş hakkı olan adayların hangi bölüm mezunu olacağı sorusunun cevabı yukarıda bahsettiğimiz tercih kılavuzunda yer alan tablolarda bulunmaktadır. Bunun dışında ilgili önlisans mezunu bir adayın bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünün tercih edilmesini sağlayan SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında yapılacak yerleştirmeler için ayrılan bilişim sistemleri ve teknolojileri kontenjanları 10’du, 2019 DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri kontenjanları da bu rakama yakın bir rakama olacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri sonrası ortaya çıkan bilişim sistemleri ve teknolojileri puanları değerlendirilerek ortaya çıkan en küçük ve en büyük taban puanlara baktığımızda ise; en küçük puan ile bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne yerleştirmenin İstanbul Okan Üniversitesi’ne (Ücretli) 203,06834 puan ile yapıldığını görüyoruz. Bölüme en büyük taban puan ile yerleştirmenin de Yeditepe Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) 302,29325 puan ile olduğu karşımıza çıkıyor. Özetle, 2019 DGS’den sayısal puan türünden bu iki puan arasında alan bir aday, büyük bir farklılık olmaz ise, bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne geçiş hakkı elde edecektir.

DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri 2019 taban puanları listesinde yer alan tüm üniversite ve bölümleri içeren tablomuz aşağıda yer almaktadır.

Üniversite ile ilgili tüm konularda kafanıza takılan soruları sorarak cevaplar alabileceğiniz, deneyim ve bilgi sahibi üyelerimizin ve yöneticilerimizin bulunduğu tercihini yap forum sayfalarına BURADAN erişebilirsiniz.

* DGS bilişim sistemleri ve teknolojileri taban puanları ve diğer bilgileri içeren yazımızda yer alanlar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzlardan ve diğer bilgilerden toparlanarak derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikten sorumlu kurum ÖSYM olduğu için ÖSYM resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır.

5931 1 c381410e7f6179ecbb15e583de81f8ed

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.