kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Bitki Koruma 2019 Taban Puanları

DGS bitki koruma kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olacaktır, DGS bitki koruma taban puanları 2019 yılında kaç puanlarda olacak, dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre ortaya çıkan bitki koruma puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, DGS ile bitki koruma bölümüne kimlerin geçiş hakkı vardır, adaylar hangi puan türü ile geçiş yapabilirler gibi sorular için hazırladığımız cevaplara buradan erişebilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı kısa adıyla DGS ölçme, seçme ve yerleştirme (ÖSYM) tarafından hazırlanan, yürütmesi yapılan bir merkezi sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. 2 yıllık bir önlisans programı mezunu şahısların başvuru yapabildiği DGS ile adaylar, bölümleri ile ilişkili olan bir 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı kazanabilmek için sınava girip sınavdan tercih edebilecekleri bölümleri tercih etmeye yarayan puan türünden yeterli olacak puanı almaya çalışırlar.

Yeterli puan denklemi birden fazla değişkene, farklı dinamiklere bağlı olduğu için her sene değişiklik gösterebilmektedir fakat ÖSYM’de bir tercih kılavuzu yayımlayarak bu kılavuza her bölümün kapattığı taban puanı yazmalıdır. Bölümlerin kapattıkları puanlar kılavuzun yayımlandığı yıldan önceki yerleştirme puanları incelenerek derlenmektedir ve kesinlik içermemekle beraber adaylara fikir vermek, yol göstermek amacıyla kılavuzlara koyulmaktadır.

2018 dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzuna koyulacak, tüm bölümlerin kapattığı taban puanları listelerini biz de sizlere yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS BİTKİ KORUMA TABAN PUANLARI 2019

DGS aracılığıyla bitki koruma bölümüne geçiş hakkı olan adayların hangi bölüm mezunu olacağı sorusunun cevabı yukarıda bahsettiğimiz tercih kılavuzunda yer alan tablolarda bulunmaktadır. Bunun dışında ilgili önlisans mezunu bir adayın bitki koruma bölümünün tercih edilmesini sağlayan SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında yapılacak yerleştirmeler için ayrılan bitki koruma kontenjanları 98’di, 2019 DGS bitki koruma kontenjanları da bu rakama yakın bir rakama olacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri sonrası ortaya çıkan bitki koruma puanları değerlendirilerek ortaya çıkan en küçük ve en büyük taban puanlara baktığımızda ise; en küçük puan ile bitki koruma bölümüne yerleştirmenin Atatürk Üniversitesi’ne 241,32324 puan ile yapıldığını görüyoruz. Bölüme en büyük taban puan ile yerleştirmenin de Çukurova Üniversitesi’ne 269,64332 puan ile olduğu karşımıza çıkıyor. Özetle, 2019 DGS’den sayısal puan türünden bu iki puan arasında alan bir aday, büyük bir farklılık olmaz ise, bitki koruma bölümüne geçiş hakkı elde edecektir.

DGS bitki koruma 2019 taban puanları listesinde yer alan tüm üniversite ve bölümleri içeren tablomuz aşağıda yer almaktadır.

Üniversite ile ilgili bütün konularda kafanıza takılan soruları sorarak cevaplar alabileceğiniz, deneyimli ve bilgi sahibi üyelerimizin ve yöneticilerimizin bulunduğu tercihini yap forum sayfalarına BURADAN erişebilirsiniz.

* DGS bitki koruma taban puanları ve diğer bilgileri içeren yazımızda yer alanlar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzlardan ve diğer bilgilerden toparlanarak derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikten sorumlu kurum ÖSYM olduğu için ÖSYM resmi sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır.

5933 1 6574e5ac66b051676b4be8b2b26bf294

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.