kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Cevher Hazırlama Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS cevher hazırlama mühendisliği taban puanları 2019 yılında tercihlerden önce nasıl belirlenecek, DGS ile cevher hazırlama mühendisliği bölümüne kimler girebilir, dikey geçiş sınavı cevher hazırlama mühendisliği kontenjanları 2018 yılında kaçtı 2019 yılında kaç olur gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS cevher hazırlama mühendisliği taban puanları 2019 yılında tercihlerden önce nasıl belirlenecek, DGS ile cevher hazırlama mühendisliği bölümüne kimler girebilir, dikey geçiş sınavı cevher hazırlama mühendisliği kontenjanları 2018 yılında kaçtı 2019 yılında kaç olur, DGS cevher hazırlama mühendisliği taban puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır, DGS ile cevher hazırlama mühendisliği bölümüne hangi puan türü ile yerleşilebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS; dikey geçiş sınavı 2 yıllık önlisans mezunlarının başvurabildiği ve yeterli puanları almaları halinde kendi bölümleri ile ilişkili 4 yıllık lisans programlarına yerleşebilmelerini sağlayan; ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan, düzenlenen, yürütülen bir merkezi üniversiteye yerleştirme sınavıdır.

Adaylar ilgili puan türünden aldıkları puanın tercih edebilecekleri bölüme yetip yetmeyeceğini anlamak için ÖSYM tarafından hazırlanan ve yayımlanan tercih kılavuzlarından yararlanırlar ve bu kılavuzlarda hangi önlisans bölümünün hangi lisans bölümlerini tercih edebileceği bilgisi ile bölümlerin taban puanları listeleri yer almaktadır. Bu puanlar bir önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan taban puan rakamları üzerinden derlenerek kılavuzlara konulmaktadır.

ÖSYM’nin 2018 DGS yerleştirmelerinde ortaya çıkan değerler üzerinden 2019 DGS tercih kılavuzlarına koyacağı taban puanları rakamlarını bizler sizlere bölüm bölüm ayırarak tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

DGS ile cevher hazırlama mühendisliği bölümüne kimler girebilir sorusunun cevabı yukarıda da belirttiğimiz gibi ÖSYM’nin yayımladığı tercih kılavuzlarında buna dair hazırladığı listelere bakılarak bulunmalıdır, bunun dışında dikey geçiş sınavı ile cevher hazırlama mühendisliği bölümüne yerleşmek için adayların SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almaları gerekmektedir.

DGS 2018 yerleştirmelerinde cevher hazırlama mühendisliği bölümüne ayrılan kontenjan 3 olarak karşımıza çıkmıştı, 2019 DGS cevher hazırlama mühendisliği kontenjanları da sanıyoruz ki bu civarda olacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkan ve 2019 DGS tercih kılavuzuna konulacak olan cevher hazırlama mühendisliği puanları incelendiğinde ortaya çıkan tabloya göre bölüme yerleştirmede kullanılan en düşük puan 239,48474’tür. Bu puan ile yerleştirme İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yapılmıştır. Adaylar DGS’den sayısal puan türünden bu civarda bir puan almaları halinde 2019 yılında cevher hazırlama mühendisliği bölümüne yerleşebilirler demek yanlış olmayacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden oluşturulan DGS cevher hazırlama mühendisliği taban puanları 2019 listesinin tamamını içeren görsel yazımızın alt kısmında yer almaktadır.

Dikey geçiş sınavı, yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) gibi üniversiteye yerleştirme sınavları, yerleştirmeler ve üniversite bölümleri hakkında aklınıza takılan soruları tecrübeli ve bilgi sahibi yöneticiler ile üyelerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve DGS cevher hazırlama mühendisliği taban puanları listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan, dosyalardan ve internet sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağı için lütfen ÖSYM resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi bir alışkanlık haline getiriniz.

5994 1 aa8ceb3aeeafb095397d8fe31e88c9e7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.