kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Çizgi Film (Animasyon) 2019 Taban Puanları

DGS çizgi film taban puanları 2019 yılında tercihlerden önce nasıl belirlenecek, DGS ile çizgi film (animasyon) bölümüne kimler girebilir, dikey geçiş sınavı çizgi film (animasyon) kontenjanları 2018 yılında kaçtı 2019 yılında kaç olur, DGS çizgi film (animasyon) taban puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır, DGS ile çizgi film bölümüne hangi puan türü ile yerleşilebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS; dikey geçiş sınavı 2 yıllık önlisans mezunlarının başvurabildiği ve yeterli puanları almaları halinde kendi bölümleri ile alakalı 4 yıllık lisans programlarına yerleşmelerini sağlayan; ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen bir merkezi üniversiteye yerleştirme sınavıdır.

Adaylar ilgili puan türünden aldıkları puanın tercih edebilecekleri bölüme yeterli olup olmadığını anlamak için ÖSYM tarafından hazırlanan ve yayımlanan tercih kılavuzlarından faydalanırlar ve bu kılavuzlarda hangi önlisans bölümünün hangi lisans bölümlerini tercih edebileceği bilgisi ile bölümlerin taban puan listeleri bulunmaktadır. Bu puanlar bir önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan taban puan değerleri üzerinden derlenerek kılavuzlara eklenmektedir.

ÖSYM’nin 2018 DGS yerleştirmelerinde ortaya çıkan değerler üzerinden 2019 DGS tercih kılavuzlarına ekleyeceği taban puanları rakamlarını bizler bölüm bölüm ayırarak tüm bölümler için hazırlamaya ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS ÇİZGİ FİLM (ANİMASYON) TABAN PUANLARI 2019

DGS ile çizgi film bölümüne kimler girebilir sorusunun cevabı yukarıda da belirttiğimiz gibi ÖSYM’nin yayımladığı tercih kılavuzlarında buna dair hazırladığı listelere bakılarak bulunmalıdır, bunun dışında dikey geçiş sınavı ile çizgi film (animasyon) bölümüne yerleşmek için adayların SÖZ yani sözel puan türünden yeterli puanı almaları gerekmektedir.

DGS 2018 yerleştirmelerinde çizgi film bölümüne ayrılan kontenjan 8 olarak karşımıza çıkmıştı, 2019 DGS çizgi film (animasyon) kontenjanları da sanıyoruz ki bu civarda olacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkan ve 2019 DGS tercih kılavuzuna konulacak olan çizgi film (animasyon) puanları incelendiğinde ortaya çıkan tabloya göre bölüme yerleştirmede kullanılan en düşük puan 245,85411’dir. Bu puan ile yerleştirme Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne yapılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise Anadolu Üniversitesi’ne yapılmıştır. Bu yerleştirme de 277,76419 puan ile gerçekleşmiştir. Adaylar DGS’den sözel puan türünden bu iki puan arasında bir puan almaları halinde 2019 yılında çizgi film (animasyon) bölümüne yerleşebilirler demek yanlış olmayacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden oluşturulan DGS çizgi film (animasyon) taban puanları 2019 listesinin tamamını içeren görsel yazımızın alt kısmında yer almaktadır.

Dikey geçiş sınavı, yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) gibi üniversiteye yerleştirme sınavları, üniversite yerleştirmeleri ve üniversite bölümleri hakkında aklınıza takılan soruları tecrübeli ve bilgi sahibi üyelerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve DGS çizgi film (animasyon) taban puanları listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan, dosyalardan ve internet sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağı için lütfen ÖSYM internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi bir alışkanlık haline getiriniz.

6001 1 e6c1fb032b093a536527d62286000434

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.