kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Endüstri Ürünleri Tasarımı 2019 Taban Puanları

DGS endüstri ürünleri tasarımı taban puanları 2019 yılında kaç olacak, dikey geçiş sınavı ile endüstri ürünleri tasarımı bölümüne kimler hangi puan türü ile geçiş yapabilir, DGS endüstri ürünleri tasarımı kontenjanları 2019 yılında kaç olacaktır, 2018 DGS endüstri ürünleri tasarımı puanları içinde bulunan en yüksek ve en düşük endüstri ürünleri tasarımı taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz/ulaşabilirsiniz.

DGS ile girilebilecek bölümlerin puanları listeleri ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlarda bir önceki sene yapılan yerleştirme taban puanları üzerinden oluşturulmaktadır, yani 2018 yerleştirmelerine göre oluşturulacak DGS endüstri ürünleri tasarımı 2019 taban puanları listesini yazımızın en alt kısmındaki görselde bulabilirsiniz.

DGS ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI TABAN PUANLARI 2019

DGS yani dikey geçiş sınavı ile 2 yıllık önlisans mezunu olarak 4 yıllık bir lisans programı olan endüstri ürünleri tasarımı bölümüne; ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercih kılavuzunda yer alan listelerdeki endüstri ürünleri tasarımı bölümünü tercih edebilecek önlisans mezunları yerleşme şansına sahiptir. Ayrıca bu adayların endüstri ürünleri tasarımı bölümüne yerleşmesinin sağlanabilmesi için SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almaları gerekmektedir.

DGS ile girilebilecek endüstri ürünleri tasarımı kontenjanları 2018 yılında 56 olarak belirlenmişti, 2019 DGS endüstri ürünleri tasarımı kontenjanları rakamları da buna yakın olacaktır.

DGS ile yerleştirmeler yapıldıktan sonra ortaya çıkan endüstri ürünleri tasarımı puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar incelendiğinde endüstri ürünleri tasarımı bölümüne yerleşmede kullanılan ve bilinen en küçük puanın 184,15136 ile Bahçeşehir Üniversitesi’ne (İngilizce) (%50 İndirimli) yapılan yerleştirmeye ait olduğu görünüyor. DGS ile yerleştirmelerde ortaya çıkan en büyük endüstri ürünleri tasarımı bölümü taban puanı ise 287,30711’dir ve bu puan ile yerleştirme de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) (İngilizce) yapılmıştır. Adaylar 2019 DGS ile endüstri ürünleri tasarımı bölümüne yerleşebilmek için sınavdan sayısal puan türünden bu iki puan arasında bir puan almalıdır, demek yanlış olmayacaktır.

Yazımızda verdiğimi bilgiler ile ilgili, DGS’ye ve yerleştirmelere dair, endüstri ürünleri tasarımı bölümü hakkında merak ettiğiniz, aklınıza takılan her şeyi forum sayfalarımıza gelerek sorabilirsiniz, forum sayfalarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

* DGS ile endüstri ürünleri tasarımı bölümü taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler içeren yazımız ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgiler, kılavuzlar ve dosyalar içinden derlenmiştir. Tüm bu tip konularda veya endüstri ürünleri tasarımı bölümü puanları hakkında yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için ÖSYM resmi internet sitesindeki duyurular sayfalarını düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getirmeniz sizin için faydalı olacaktır.

6022 1 2c886c079dbd6a18b5073bcce677b54a

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.