kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Gazetecilik 2019 Taban Puanları

DGS ile girilen gazetecilik bölümüne DGS içindeki hangi puan türü ile yerleştirme yapılmaktadır, DGS gazetecilik 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS ile girilen gazetecilik bölümüne DGS içindeki hangi puan türü ile yerleştirme yapılmaktadır, dikey geçiş sınavı ile gazetecilik bölümüne kimle geçiş yapabilir, DGS gazetecilik 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, 2019 DGS gazetecilik puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, 2018 DGS’de gazetecilik kontenjanları kaçtı, 2019 yılında nasıl olur gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Lisans bölümü okumak isteyen bireyler için birkaç farklı yol bulunmaktadır, bunlardan biri de bir önlisans programını bitirerek ÖSYM’nin hazırladığı dikey geçiş sınavına (DGS) girerek önlisans programlarını lisansa tamamlama yöntemidir. Adaylar istedikleri bölümü kazanabilmek için gerekli olan yeterli puan alma ve lisans bölümünü tercih edebilecek önlisans bölümü mezunu olma şartını yerine getirmelidirler.

Yeterli puan olarak adlandırabileceğimiz puanlar her yıl değişkenlik gösterse de bu puanların belirleniş şekli yapılan yerleştirmeler sonrasında oluşan puanları bir sonraki yılın tercih kılavuzlarına koyarak adayların fikir almasını sağlamaktır.

Bahsettiğimiz şekilde oluşan, 2018 DGS yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkarak 2019 DGS tercih kılavuzlarına konulacak ve sizlere fikir verecek taban puanlarını biz her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS GAZETECİLİK TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile gazetecilik bölümüne geçiş yapmak isteyen adayların ÖSYM’nin DGS tercih kılavuzunda belirttiği, gazetecilik bölümünü tercih etme hakkı olan önlisans bölümlerinden birinin mezunu olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 3 DGS puan türünden biri olan SÖZ yani sözel puan türünden de gazetecilik bölümünü tercih etmeyi düşündükleri üniversiteye yetecek kadar puan almaları gerekmektedir.

DGS ile gazetecilik bölümüne yerleşen adaylar üzerinden oluşturulan puanlar içindeki en küçük ve bilinen puan 169,72993’tür. Bu puan ile yerleştirme İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) yapılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 275,36732 puan ile İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (Burslu) olmuştur. Adaylar 2019 DGS’de sözel puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak gazetecilik bölümüne geçiş hakkı kazanırlar demek yanlış olmayacaktır.

2018 DGS için adaylara gazetecilik bölümü için 248 kontenjan ayrılmıştı. 2019 gazetecilik kontenjanları da yine DGS için bundan çok farklı veya aşağısında olmayacaktır.

DGS gazetecilik 2019 taban puanları listesini barındıran görsellerimiz yazımızın en alt kısmında yer almaktadır.

Dikey geçiş sınavını ilgilendiren her konuda, üniversite tercihleri hakkında veya taban puanları gibi mevzularda tüm merak ettiklerinizi TERCİHİNİ YAP FORUM sayfasını ziyaret ederek sorabilirsiniz.

*DGS ve sınav ile ilgili yazımızda yer alan bilgiler ile DGS gazetecilik taban puanları listesi ölçme, seçme ve yerleştirme merkezinin (ÖSYM) internet sitesi ile hazırladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru geçerli olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM resmi web sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

5633 1 a99ad9cec0566d1ad758bd4f83fe85fe scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.