kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Gıda Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS gıda mühendisliği taban puanları 2019 listesi nasıldır, dikey geçiş sınavı ile girilebilen gıda mühendisliği kontenjanları 2019 yılında kaç olur gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS gıda mühendisliği puanları içinde en yüksek ve en düşük taban puan 2019 yılı için kaç olacaktır, DGS gıda mühendisliği taban puanları 2019 listesi nasıldır, dikey geçiş sınavı ile girilebilen gıda mühendisliği kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, gıda mühendisliği bölümü DGS ile alınan hangi puan türü ile tercih edilebilmektedir gibi soruların cevaplarını sizin için yazımıza taşımaya çalıştık.

Dikey Geçiş Sınavı kısaca DGS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yürütülen, önlisans mezunu kişilerin lisans bölümlerine geçiş yapmasını sağlayan merkezi bir sınavdır. DGS ile bir bölüme geçiş yapmak için 2 yıllık bölüm mezunu olmak ve mezun olunan bölüm ile ilişkili olan bölümleri tercih etmek gerekmektedir. Adayların bunu yapabilmesi için ayrıca istedikleri bölümün tercih edilebilmesini sağlayan puan türünden yetecek puanı almaları gerekmektedir.

Bizler bahsettiğimiz bu puanların kaçlarda kaldığını öğrenebilmeniz amacıyla 2018 yılı DGS yerleştirmeleri sonrasında oluşan ve 2019 DGS tercih kılavuzlarına yol göstermesi amacıyla konulacak olan, bölümlerin taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS GIDA MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile gıda mühendisliği bölümüne geçiş yapmayı, yerleşmeyi düşünen adaylar DGS sonrasında alınan puanların üç türü olan EA, SAY ve SÖZ puan türlerinden SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almalıdırlar.

DGS ile geçiş yapmak isteyen adaylar için açılmış 2018 gıda mühendisliği kontenjanları 280 olarak karşımıza çıkmaktaydı. 2019 gıda mühendisliği kontenjanlarının da bundan çok farklı olacağını düşünmüyoruz.

Bahsettiğimiz gıda mühendisliği kontenjanlarına yerleşmede kullanılan gıda mühendisliği puanları değerlendirildiğinde, en küçük puan ile yerleşilen üniversite İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İngilizce) (%25 İndirimli) olmuştur. Bu puan 210,55917 olarak karşımıza çıkmaktadır. En büyük taban puan ile gıda mühendisliği bölümüne yerleşilen üniversite ise İstanbul Aydın Üniversitesi (Burslu) olmuştur. Bu puan da 310,96198 olarak görünmektedir. Adaylar 2019 DGS’den sayısal puan türünde bu aralıkta bir puan almaları halinde, sınav değişkenleri çok farklılaşmazsa, gıda mühendisliği bölümüne geçiş hakkı elde edeceklerdir.

DGS gıda mühendisliği taban puanları 2019 değerlerini içeren tablomuz aşağıdaki görsellerdedir.

DGS, YKS, KPSS gibi ÖSYM tarafından yürütülmekte olan sınavlar, üniversite bölümleri, tercihler gibi konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfalarımız hizmetinizdedir. Deneyim sahibi üyelerin bulunduğu forum sayfamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

*Yazımızın içinde verdiğimiz bilgiler, veriler ve gıda mühendisliği taban puanları listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve internet sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyurular dikkate alınmak zorunda olduğu için ayrıca ÖSYM resmi web sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5570 1 0abb0b803f83911abee6a7de0deddd54 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.