kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Sağlık Yönetimi 2019 Taban Puanları

Dikey geçiş sınavı ile sağlık yönetimine kimler geçiş yapabilir, DGS sağlık yönetimi kontenjanları 2018 yılında kaçtı gibi sorularla sağlık yönetimi taban puanları listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı ile sağlık yönetimine kimler geçiş yapabilir, DGS sağlık yönetimi kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılı kontenjanları nasıl olur, DGS sağlık yönetimi taban puanları 2019 içindeki puanlar kaçta kalmıştır, DGS sağlık yönetimi puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, DGS üzerinden sağlık yönetimi hangi puan türü ile tercih edilebilir gibi soruların cevaplarını ve taban puanları listesini yazımızda bulabilirsiniz.

Önlisans programları olarak adlandırılan 2 yıllık bölümleri bitiren adaylar eğer önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak, lisans üzerinden eğitimlerine devam etmek isterlerse Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmekte olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmelidirler. Girdikleri bu sınav sonucunda mezun oldukları bölümle ilişkili olan bölümleri tercih etmeye yarayacak kadar puan almalıdırlar. Bu yetecek puanlar diyebileceğimiz taban puanlar ise ÖSYM tercih kılavuzlarında yer almaktadır ve ÖSYM bir bölümün taban puanını bir önceki yılda yapılan yerleştirmeler üzerinden fikir vermesi amacıyla tercih kılavuzlarına koymaktadır.

Bu şekilde 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan ve 2018 yerleştirmeleri üzerinden oluşturulmuş 2019 DGS ile girilecek bölümlerin taban puanlarını hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS SAĞLIK YÖNETİMİ TABAN PUANLARI 2019

DGS ile sağlık yönetimine ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan tablolarda DGS ile sağlık yönetimini tercih edebilecek bölümler olarak görülen önlisans bölümlerinin mezunları yerleşebilmektedirler. Bu yerleşme için yukarıda da dediğimiz gibi belli bir puan türünden yeterli puanı almak gerekmektedir ve bu puan türü sağlık yönetimi bölümü için EA yani eşit ağırlık puan türüdür.

2018 DGS ile geçiş yapılabilecek olan sağlık yönetimi bölümüne Türkiye genelinde 5360 kontenjan ayrılmıştı. 2019 sağlık yönetimi kontenjanları da bundan daha az olmayacaktır.

DGS sistemi ile yerleştirme yapıldıktan sonra oluşan sağlık yönetimi puanlarına bakacak olursak, bölüme yerleşmede kullanılan ve bilinen en küçük puanın 169,06574 olduğunu görüyoruz. Bu puanın da İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (Ücretli) yerleşmede kullanıldığı görülmektedir. En yüksek taban puan ile yerleştirmenin de İstanbul Medipol Üniversitesi’ne (Burslu) olduğu görülmektedir. Bu yerleştirme puanı ise 275,72948 olarak karşımıza çıkmaktadır. Adaylar 2019 DGS’de eşit ağırlık puan türünden bu puanların arasında bir puan alarak sağlık yönetimi bölümünü herhangi bir üniversitede kazanabilirler diyebiliriz.

DGS sağlık yönetimi taban puanları 2019 listesindeki tüm üniversiteleri ve puanları içerek görselimiz yazımızın sonundadır, alt kısma inerek inceleyebilirsiniz.

Yazımızın içindeki bilgilerle, DGS ve YKS gibi üniversite sınavlarıyla, tercihler ve bölümlerin taban puanlarıyla ilgili tüm konularda merak ettiklerinizi tecrübe sahibi üyelerin ve yöneticilerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına girerek sorabilirsiniz.

*Yukarıda yazıya döktüğümüz bilgiler ve DGS sağlık yönetimi taban puan verileri ÖSYM’nin oluşturduğu tercih kılavuzu ve kurumun resmi internet sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik olması halinde ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM resmi internet sitesini ziyaret etmeniz sizin için yararlı olacaktır.

5599 1 c4ff30dcda64fa5770dbea43bfed61f7
5599 2 c4ff30dcda64fa5770dbea43bfed61f7 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.