kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2019 Taban Puanları

DGS ile girilen siyaset bilimi ve kamu yönetimi kontenjanlarının sayısı 2018 yılında nasıldı, DGS siyaset bilimi ve kamu yönetimi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS siyaset bilimi ve kamu yönetimi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak, DGS ile girilen siyaset bilimi ve kamu yönetimi kontenjanlarının sayısı 2018 yılında nasıldı, 2019 yılında nasıl olur, DGS üzerinden siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne geçiş yapmak için hangi puan türü kullanılır, 2019 DGS siyaset bilimi ve kamu yönetimi puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) hayata geçirdiği dikey geçiş sınavı (DGS) 2 yıllık öğrenim veren önlisans programlarını bitiren kişilerin girerek, gerekli puan türünde yeterli puanı almaları halinde geçiş haklarının bulunduğu lisans programlarına girmelerini sağlayacak bir üniversiteye yerleşme sınavıdır. Bahsi geçen yeterli puanlar, bu durum sınavın düzenlendiği yıla göre değişiklik gösterebilecek olsa da, açılan kontenjanlara yerleşmiş olan adayların aldığı civarlarda olan puanlardır.

Bizler tercih etmeyi düşündüğünüz bölümlerin DGS sisteminde ne kadar puanla tercih edilebileceğine dair fikir yürütmeniz için 2018 yılı yerleştirmeleri üzerinden 2019 yılında kılavuzlara konulacak olan 2019 taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ TABAN PUANLARI 2019

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne DGS üzerinden geçiş yapılabilecek 2018 siyaset bilimi ve kamu yönetimi kontenjanları 302 olarak açılmıştı. 2019 siyaset bilimi ve kamu yönetimi kontenjanları da sanıyoruz ki bundan çok farklı olmayacaktır.

DGS ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne yerleşmeyi düşünen bir aday siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü tercih edebilme şartları içinde yer alan bir önlisans programı mezunu olmanın yanı sıra DGS puan türleri arasından EA yani eşit ağırlık puan türünden yeterli puanı almalıdır.

Yine bahsettiğimiz yeterli puan denklemine dönersek, DGS ile yerleşilmiş olan siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün 2018 yılında en küçük puan ile yerleşmiş olan adayı 170,48398 puan ile yerleşmiştir. Bu puan ile yerleşilen üniversite Beykent Üniversitesi (Ücretli) olmuştur. En yüksek taban puan ile yerleşen aday ise 294,05469 puan ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) (İngilizce) yerleşmiştir. Adaylar 2019 yılında bu aralıkta bir eşit ağırlık puan alırlarsa DGS ile herhangi bir üniversitenin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne geçişleri sağlanır demek yanlış olmayacaktır.

DGS siyaset bilimi ve kamu yönetimi taban puanları 2019 listesi, yani tüm açılan kontenjanların puanlarını içeren liste aşağıdaki görsellerde bulunmaktadır.

DGS tercihleri, DGS sistemi, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, üniversite yerleştirmeleri gibi tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlar yapabileceğiniz forum sayfalarımız deneyim sahibi üyeleri ile sizleri bekliyor, forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

*Yukarıda verdiğimiz bilgiler ve DGS siyaset bilimi ve kamu yönetimi taban puanları listesi ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlardan ve kurumun resmi internet sitesinden derlenerek yayımlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yaptığı duyuru esas olacaktır, biz yazılarımızı güncelleyecek olsak da sizlerin ÖSYM web sitesini düzenli olarak takip etmeniz bu değişiklikleri öğrenmeniz açısından faydalı olacaktır.

5596 1 c8f51225af97961fd7873aa184a0ebef scaled
5596 2 c8f51225af97961fd7873aa184a0ebef scaled

Yorumlar

  1. Onur Avatar Onur dedi ki:

    Odtü bile ciddi düzeyde düşmüş durumda. Bu puanlarla İİBF için gelecek Ümit vadetmiyor.