kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Veteriner Fakültesi 2019 Taban Puanları

DGS veteriner fakültesi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak, DGS üzerinden veterinerlik bölümüne geçiş yapmak için hangi puan türü kullanılır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS veteriner fakültesi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak, DGS ile girilen veteriner fakültesi kontenjanlarının sayısı 2018 yılında nasıldı, 2019 yılında nasıl olur, DGS üzerinden veterinerlik bölümüne geçiş yapmak için hangi puan türü kullanılır, 2019 DGS veteriner fakültesi puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) yürütmekte olduğu dikey geçiş sınavı (DGS) 2 yıllık önlisans programlarını bitiren kişilerin girerek, gerekli puan türünde yeterli puanı almaları halinde geçiş haklarının olduğu lisans programlarına girmelerini sağlayacak bir üniversiteye yerleşme sınavıdır. Bahsettiğimiz yeterli puanlar, sınavın düzenlendiği yıla göre değişiklik gösterebilecek olsa da, açılan kontenjanlara yerleşmiş olan adayların aldığı civarlarda olan puanlardır.

Bizler tercih etmeyi düşündüğünüz bölümler için ne kadar puana ihtiyacınız olabileceğine dair fikir yürütmeniz için 2018 yılı yerleştirmeleri sonrasında oluşan puanlar üzerinden 2019 yılında kılavuzlara konulacak olan 2019 taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS VETERİNER FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2019

Veterinerlik bölümüne DGS üzerinden geçiş yapılabilecek 2018 veteriner fakültesi kontenjanları 213 olarak açılmıştı. 2019 veterinerlik kontenjanları da sanıyoruz ki bundan çok farklı olmayacaktır.

DGS ile veterinerlik bölümüne yerleşmeyi düşünen bir aday veteriner fakültesini tercih edebilme şartları içinde yer alan bir önlisans programı mezunu olmanın yanı sıra DGS puan türleri arasından SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almalıdır.

Yine bahsettiğimiz yeterli puan denklemine dönersek, DGS ile yerleşilmiş olan veteriner fakültesinin 2018 yılında en küçük puan ile yerleşmiş olan adayı 244,96847 puan ile yerleşmiştir. Bu puan ile yerleşilen üniversite Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa) (İngilizce) (%50 İndirimli) olmuştur. En yüksek taban puan ile yerleşen aday ise 293,95268 puan ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya yerleşmiştir. Adaylar 2019 yılında bu aralıkta bir sayısal puan alırlarsa DGS ile herhangi bir üniversitenin veterinerlik bölümüne geçişleri sağlanır demek yanlış olmayacaktır.

DGS veteriner fakültesi taban puanları 2019 listesi, yani tüm açılan kontenjanların puanlarını içeren liste aşağıdaki görsellerde bulunmaktadır.

DGS tercihleri, DGS sistemi, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, üniversite yerleştirmeleri gibi tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlar yapabileceğiniz forum sayfalarımız deneyimli üyeleri ve yöneticileri ile sizleri bekliyor, forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

*Yukarıda verdiğimiz bilgiler ve DGS veteriner fakültesi taban puanları listesi ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlardan ve kurumun resmi internet sitesinden derlenerek yayımlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yaptığı duyuru esas olacaktır, biz yazılarımızı güncelleyecek olsak da sizlerin ÖSYM internet sitesini düzenli olarak takip etmeniz bu değişiklikleri öğrenmeniz açısından faydalı olacaktır.

5597 1 770c6220c78a7be59d1f90a2fe02ab43

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.