kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Yeni Medya 2019 Taban Puanları

DGS ile girilebilecek yeni medya kontenjanları 2018 yılında kaçtı, DGS yeni medya 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS ile girilebilecek yeni medya kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yeni medya kontenjanları kaç olur, DGS yeni medya 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, dikey geçiş sınavı ile yeni medya bölümüne kimler hangi puan türü ile girebilir, 2018 DGS yeni medya puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Önlisans yani 2 yıllık bölüm/program mezunu bireyler içinden 2 yıllık olarak bitirdikleri bölümleri 4 yıllık bölümlere/lisansa tamamlamak isteyen adaylar ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, yürütülen dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınava girmelidirler. Bu sınava girerek bölümleri ile ilişkili lisans bölümlerini tercih edebilirler fakat bunu yapabilmek için ayrıca ilişkili 4 yıllık bölüme yerleşebilmek için yeterli puanı almak durumundadırlar.

Yetecek puan diye isim verilen puanlar yani taban puanlar her sene değişkenlik gösterebilmektedir fakat yine de adayların tercih yaparken fikir alması gerekmektedir, bunun yolu da ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarına bakmaktır. Tercih kılavuzlarında yer alan taban puanlar oluşturulurken uygulanan yöntem ise bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan sayısal verileri fikir vermesi amacıyla bu kılavuzlara bölümlerin taban puanları olarak koymaktır.

Bu şekilde oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzlarında yer alacak 2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkan taban puanlar ile ilgili sayısal verileri bizler her bölüm için listeleyerek yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS YENİ MEDYA TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile yeni medya bölümüne yukarıda bahsettiğimiz DGS tercih kılavuzunda var olan tablolardaki önlisans bölümleri mezunları başvurabilir ayrıca yeni medya bölümüne yerleşmek için SÖZ (sözel) puan türünden yeterli puan almak gerekmektedir.

DGS ile girilebilmesi için üniversiteler tarafından yeni medya bölümüne 2018 yılında 59 kontenjan ayrılmıştı ve sanıyoruz ki 2019 yeni medya kontenjanları da aşağı yukarı bu kadar olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşmeler sonrası oluşan puanlar üzerinden yeni medya puanları incelendiğinde ortaya çıkan en yüksek ve en düşük taban puanlara baktığımızda, bilinen en küçük puan ile yerleşmenin İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne (%75 İndirimli) 189,37479 puan ile olduğunu görmekteyiz. Kadir Has Üniversitesi (İngilizce) (Burslu) ise 287,70212 puan ile en büyük taban puan ile yerleştirmenin yapıldığı üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Buradan yola çıkarsak, diğer değişkenleri bir kenara bırakarak, lisansa geçiş yapmak isteyen adaylar 2019 DGS’den sözel puan türü olarak bu iki puan arasında bir puan alırlarsa yeni medya bölümüne muhtemelen yerleşebileceklerdir.

DGS yeni medya taban puanları 2019 listesi aşağıdadır.

2 veya 4 yıllık üniversite bölümleri, sınavlar, tercihler ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi forum sayfalarımıza gelerek tecrübe sahibi üyelerimize ve yöneticilerimize sorabilirsiniz, paylaşımlarda bulanabilirsiniz, foruma yönlenmek için TIKLAYINIZ

*DGS hakkında bilgi içeren ve yeni medya taban puanlarını derlediğimiz bu yazıdaki bilgiler ve sayısal veriler ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ve sitesinde yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru ilgili konunun son hali olacağı için düzenli olarak ÖSYM resmi internet sitesini ziyaret etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

5701 1 abd9eae32b56444728ce5114f18e4702

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.