kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Yerel Yönetimler Taban Puanları 2020

​​​​​​​2020 DGS yerel yönetimler puanları kaçlar ile kapanmıştır, DGS yerel yönetimler taban puanları 2020 listesindeki en küçük ve en yüksek taban puanlara sahip üniversiteler hangileridir, kaç puanda kalmıştır, yerel yönetimler DGS puanları 2020 listesi ne şekilde oluşturulmaktadır gibi soruların cevaplarını ve DGS yerel yönetimler taban puanlar listesinin tablosunu yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye’de farklı konularda merkezi sınavlar yapılmaktadır ve bunlardan en genel haliyle üniversiteye yerleşmek ile alakalı olanları YKS ve DGS’dir. Bu sınavlar ÖSYM tarafından uygulanmaktadır, aynı şekilde bu sınavların yerleştirmelerini yapan kuruluş da yine ÖSYM’dir ve bu yerleştirmelerde ortaya çıkan taban puanlar da bir sonraki ÖSYM tercih kılavuzlarında adaylara yol göstermesi amacıyla kullanılmaktadır.

Bahsettiğimiz yöntem ile 2020 kılavuzlarında yer alacak olan ve 2019 yerleştirmelerine göre ortaya çıkan DGS yerel yönetimler taban puanları 2020 listesi aşağıdadır. Yine DGS yerel yönetimler puanları içindeki en küçük ve en yüksek taban puanlar da tablo içinde en üstte ve en altta yer alan üniversitelere aittir.

DGS YEREL YÖNETİMLER BÖLÜMÜ TABAN PUANLARI
ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE/BÖLÜM/TÜR PUAN TÜRÜ KONT. YERL. TABAN PUAN TAVAN PUAN
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Siyasal Bilgiler Fakültesi/Yerel Yönetimler EA 5 5 231,71228 240,62044

DGS, yerel yönetimler bölümü veya bunlar gibi eğitim-öğretim hayatınızı, kariyerinizi ilgilendiren konularda bilgi almak için forum sayfalarımızı ziyaret edebilir ve sorularınızı deneyim sahibi üyelerimiz ile yöneticilerimize yöneltebilirsiniz.

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* İçeriğimizde bulunan DGS yerel yönetimler taban puanları 2020 listesi ÖSYM’nin internet sitesinde yayımladığı kılavuzlardan derlenmiş ve oluşturulmuştur. Yapılacak bir değişikliği duyuracak kuruluş ÖSYM’dir ve değişiklik ile ilgili yapabileceği bir duyuru tüm adaylar için esas olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.