kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Endüstri Ürünleri Tasarımı 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Endüstri ürünleri tasarımı taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacaktır, endüstri ürünleri tasarımı bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, endüstri ürünleri tasarımı başarı sıralamaları 2019 nasıldır, endüstri ürünleri tasarımı puanları arasındaki en büyük ve en düşük taban puan rakamları kaçtır, endüstri ürünleri tasarımı sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman belli olacak gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Türkiye’de bir üniversite bölümüne yerleşebilmek için ortaöğretim mezunu kişilerin ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından yürütülen, hazırlanan, düzenlenen YKS’ye (yükseköğretim kurumları sınavı) girmeleri gerekmektedir. Tabi ki sadece sınava girmek bir bölümü kazanmaya yetmemektedir, bireylerin bir bölüme yerleşmesi için yerleşmeyi planladıkları bölüme yetecek ya puana ya da sıralamaya sahip olmaları gerekmektedir.

Her yıl yapılan sınav bir önceki yıl ya da önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı, onlara göre zor veya kolay olduğu için bölümlerin puanlarında farklılıklar, değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bunun dışında sıralamalar da yeni açılan bölümler, artırılan veya azaltılan kontenjanlar yüzünden değişik gösterebilmektedir. Yine de tüm bu değişkenlere rağmen ÖSYM her yıl bir tercih kılavuzu yayımlamak ve bu tercih kılavuzunda bölümlerin tercih edilebileceği puanlar belli olsun, bu anlamda fikir versin diye bölümlerin taban puanlarını bu kılavuza koymak, eklemek zorundadır. Kılavuza koyulan bu taban puan ve sıralamalar kılavuzun yayımlandığı yıldan bir önceki yıla ait yerleştirme puanları ve sıralama rakamları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu şekilde oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzuna konulacak, eklenecek, 2018 yerleştirme sonuçları üzerinden derlenmiş taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini biz sizlere yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla tüm üniversite bölümleri için hazırlamaya devam ediyoruz.

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Endüstri ürünleri tasarımı bölümü tercih etmeyi düşünen bir adayın YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) bölümünü çözerek TYT puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir çünkü endüstri ürünleri tasarımı 2 yıllık bir önlisans programıdır ve tüm 2 yıllık bölümler TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Endüstri ürünleri tasarımı bölümü için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 215 olarak belirlenmişti ve çok büyük bir farklılık olmaz ise 2019 endüstri ürünleri tasarımı kontenjanları da bu rakama yakın olacaktır diyebiliriz.

Endüstri ürünleri tasarımı başarı sıralamaları henüz YÖK’e bağlı YÖK Atlas veya ÖSYM içinde yayımlanmadığı için endüstri ürünleri tasarımı başarı sıralaması rakamlarını sizler ile paylaşamıyoruz. Yazımızı yazdıktan birkaç ay sonra adı geçen kuruluşlar bu verileri sistemlerini yükledikleri anda endüstri ürünleri tasarımı sıralama sayıları rakamlarını biz de yazımızın içine ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

Endüstri ürünleri tasarımı puanları içinde yer almakta olan en küçük ve en büyük taban puanları rakamlarına bakmak gerekirse; bilinen en küçük taban puan ile yerleştirme yapılan üniversite 200,047 puan ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olmuştur. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 258,28997 puan ile Hacettepe Üniversitesi’ne yapılmıştır. 2019 YKS’den TYT puan türünde bu iki puan arasında alabilen bir adayın herhangi bir üniversitede endüstri ürünleri tasarımı bölümünü kazabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Endüstri ürünleri tasarımı 2019 taban puanları rakamlarını tüm üniversiteler için görebileceğiniz liste yazımızın en alt kısmında yer alan görselde bulunmaktadır. Tüm bu konularda kafanıza takılan her şeyi, her konuyu sorabileceğiniz ve cevaplar alabileceğiniz forum sayfalarımız deneyimli yönetici kadrosu ile hizmetinizdedir, foruma yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

* ÖSYM üzerinden derlenen bilgileri ve endüstri ürünleri tasarımı taban puanlarını içeren yazımız ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve ÖSYM’nin resmi sitesinden faydalanılarak yazılmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacaktır ve böyle bir durumda biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler ÖSYM internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getiriniz, bu sizin yararınıza olacaktır.

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ  Endüstri Ürünleri Tasarımı     258,28997 762175
GAZİ ÜNİVERSİTESİ  Endüstri Ürünleri Tasarımı     245,21407 920134
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ  Endüstri Ürünleri Tasarımı  İÖ    230,00228 1127267
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Endüstri Ürünleri Tasarımı     218,70290 1293000
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Ürünleri Tasarımı     200,04700 1573043

5872 1 c0408fcf2badef495d8748ac01b47421

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.