kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fizik Öğretmenliği 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Fizik öğretmenliği başarı sıralamaları kaç binlerdedir, fizik öğretmenliği 2019 puanları incelendiğinde en düşük ve en yüksek taban puanları kaçta kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Fizik öğretmenliği kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, fizik öğretmenliği başarı sıralamaları kaç binlerdedir, fizik öğretmenliği puanları incelendiğinde en düşük ve en yüksek taban puanları kaçta kalmıştır, fizik öğretmenliği bölümü hangi puan türünden tercih edilebilmektedir, fizik öğretmenliği taban puanları 2019 listesi nasıldır, fizik öğretmenliği sıralama sayıları ne zaman açıklanacak gibi soruların cevaplarını derlemeye çalıştık.

Türkiye’de herhangi bir ortaöğretim kurumunu bitirerek bir üniversiteye yerleşmek isteyen bireyler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmelidirler. Üniversite adayı bu mezunlar istedikleri bölümün tercih edilmesini sağlayan puan türünden yeterli puanı alarak o bölüme yerleşebilmektedirler.

ÖSYM’nin her sene yaptığı yerleştirme işlemlerinden sonra ortaya çıkan puanlar gelecek yıl için fikir vermesi amacıyla YKS yerleştirme kılavuzlarına eklenmektedir. Biz 2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan ve 2019 yılı YKS yerleştirmelerinde yol göstermesi için kılavuzlara koyulacak puanları ve başarı sıralamaları ile ilgili değerleri sizin için listelemeye devam ediyoruz.

FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

2018 yılında fizik öğretmenliği bölümüne ÖSYM üzerinden tercih edilebilecek 181 kontenjan ayrılmıştı. Her sene yükselen kontenjanlar ve artan üniversite sayıları düşünülürse 2019 fizik öğretmenliği kontenjanları da bu sayıdan aşağıda olmayacaktır.

Fizik öğretmenliği isimli bölüm 4 yıllık bir lisans programı olarak geçmektedir. Lisans programları YKS’nin 5 farklı puan türünden biri ile tercih edilir, fizik öğretmenliği bölümü ise SAY yani sayısal puan türü ile tercih edilebilmektedir bu yüzden adaylar fizik öğretmenliği bölümüne SAY puan türünden yeterli puanı alarak yerleşebilmektedir.

Fizik öğretmenliği puanları içindeki en düşük ve en yüksek taban puanlarını inceleyecek olursak şöyle bir tablo karşımıza çıkmaktadır. Bölüme yerleştirmede kullanılan ve bilinen en küçük puan 250,64709 ile Gazi Üniversitesi’ne aittir. Yine bölüme yerleşmede kullanılan en büyük taban puan ise 393,09161 ile Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne (İngilizce) ait olarak görünmektedir. Adaylar 2019 yılında bu aralıkta bir puan alarak muhtemelen fizik öğretmenliği bölümüne yerleşebilirler.

Fizik öğretmenliği sıralamalarına gelirsek, ÖSYM ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tasarlanmış olan YÖK Atlas uygulaması henüz sıralama verilerini sistemlerine girmediler. Bu tahminen önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecektir ve bizler de fizik öğretmenliği başarı sıralamaları bu kurumlar sistemlerine soktukları anda bu yazının içine yerleştireceğiz. (SIRALAMA EKLENDİ)

Fizik öğretmenliği taban puanları 2019 verilerini içeren görsel yazımızın alt kısmında yer almaktadır.

Üniversiteleri ilgilendiren her konuda, yerleştirmeler, üniversite tercihleri,bölümler, merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizleri beklemektedir. Forum sayfamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

*Yazımıza taşıdığımız bilgiler ve fizik öğretmenliği taban puanları verileri ÖSYM’nin kılavuzları ve resmi internet sitesi üzerinden derlenmiştir.Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağı için ÖSYM resmi internet sitesini belli zaman aralıkları ile ziyaret etmeyi unutmayınız.

FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
BOĞAZİÇİ ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Eğitim Fak. Fizik Öğrt.  İNG.     SAY 63040 384,28151
BOĞAZİÇİ ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Eğitim Fak. Fizik Öğrt.  İNG.  KKTC Uyruklu    SAY 74201 369,87811
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Eğitim Fak. Fizik Öğrt.  İNG.     SAY 95518 346,4084
HACETTEPE ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY 251813 260,85526
MARMARA ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Atatürk Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY 258487 258,90812
DOKUZ EYLÜL ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Buca Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY 281474 252,61579
GAZİ ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Gazi Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY 289420 250,64709
BALIKESİR ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Necatibey Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY Dolmadı Dolmadı
DİCLE ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ziya Gökalp Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY Dolmadı Dolmadı
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fak. Fizik Öğrt.      SAY Dolmadı Dolmadı

2018 YKS yerleştirmelerine dair sayısal bilgileri incelemek için:

► YKS 2018 YERLEŞTİRMELERİ SAYISAL BİLGİLER

ÖSYM tarafından 2018 yerleştirmeleri bitiminde yayımlanan 4 yıllık tüm bölümlerin taban puanları listesine bakmak için:

► 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI

4 yıllık tüm bölümlerin sıralama değerlerine ulaşmak için:

► 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN SIRALAMALARI

5527 1 60d2ade0f97989d8cdbb10898121cc88

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.