kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Grafik Tasarımı 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

2019 grafik tasarımı kontenjanları nasıl olur, grafik tasarımı başarı sıralamaları kaç binlere gelmiştir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Grafik tasarımı taban puanları 2019 yılı için nasıl olacak, 2018 yılı grafik tasarımı kontenjanları kaçtı, 2019 grafik tasarımı kontenjanları nasıl olur, grafik tasarımı başarı sıralamaları kaç binlere gelmiştir, grafik tasarımı sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, grafik tasarımı puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversiteye yerleşmek geçmiş yıllardaki kadar büyük önem teşkil etmese bile yine de lise mezunu birçok birey için hala heyecan verici ve arzulanan bir olay. Üniversite adayı bu lise mezunları ÖSYM tarafından düzenlenen ve uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek yeterli bir puan alıp istedikleri bölümlere yerleşmeye çalışmaktadırlar. İşte bu yerleştirmenin yapılması için bazı şartlar yerine getirilmelidir. Bunlardan en önemlisi de istenilen bölümün istediği puan türünden yeterli puanı almak, sıralamaya sahip olmaktır.

Bizler üniversite adaylarına fikir vermek için 2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonucu 2019 yılı tercih kılavuzlarında yer alacak taban puanları ve başarı sıralamalarını her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

GRAFİK TASARIMI TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bölümler belirli puan türlerinden tercih edilebilmektedir. YKS sonrasında üniversite adayları beş puan türünden girdikleri test gruplarına göre puanlar elde edebilmektedir. Bunlar TYT, EA, SAY, SÖZ ve DİL puan türleridir ve her bölümün kendine has puan türü olduğu göz önünde bulundurulursa grafik tasarımı bölümü de EA yani eşit ağırlık puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Grafik tasarımı kontenjanları değerlendirildiğinde 2018 yılı yerleştirmeleri için grafik tasarımı bölümüne toplam 71 kontenjan ayrılmış olarak karşımıza çıkmaktadır. 2019 yılı grafik tasarımı kontenjanları da muhtemelen bu sayıya yakın veya biraz daha yüksek olacaktır diyebiliriz.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşme noktasında grafik tasarımı puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanları inceleyecek olursak; bölüme yerleştirmede kullanılmış olan ve bilinen en küçük puan 205,99933’tür. Bu puan ile yerleşen aday Atılım Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) yerleşmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek taban puan ise 324,03232 ile Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne (Burslu) olmuştur. Adaylar EA puan türünden bu aralıkta bir puan almaları halinde 2019 yılında açılacak grafik tasarımı kontenjanlarından birine yerleşebilirler (sınavın hemen hemen aynı standartta olması şartıyla).

Grafik tasarımı başarı sıralaması değerlerine geldiğimizde ise şu an bunu yazımıza ekleyemediğimizi üzüntü ile bildiriyoruz. YÖK Atlas ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sıralamalar ile ilgili verileri kendi sistemlerine yüklemedikleri için henüz grafik tasarımı başarı sıralamaları yazımıza konulamadı. Muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içinde bu veriler kurumların sitelerine eklenecektir ve bizler de anında grafik tasarımı sıralama sayılarını buraya ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (SIRALAMA EKLENDİ)

Grafik tasarımı taban puanları 2019 ile ilgili görsele aşağıdan ulaşabilirsiniz. Taban puanları, üniversite tercihleri, üniversitelerin bölümleri gibi üniversiteyi ilgilendiren tüm konularda da merak ettiklerinizi TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.

* Grafik tasarımı taban puanları değerleri ve yazımızda geçen bilgiler ÖSYM’nin resmi internet sitesi ile kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak değişikler ÖSYM’nin yapacağı duyurulara bağlı olduğu için kurumun internet sitesini zaman zaman ziyaret ederek duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.

X BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
ATILIM ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Güzel San. Tas. ve Mimarlık Fak. Grafik Tasarımı  Burslu     EA 120742 324,03232
YAŞAR ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  Burslu     EA 144542 314,39912
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  M.T.O.K.     EA 424136 253,2991
ATILIM ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Güzel San. Tas. ve Mimarlık Fak. Grafik Tasarımı  %75 İnd.     EA 457547 248,87183
YAŞAR ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  %50 İnd.     EA 678248 224,41524
YAŞAR ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  Ücretli     EA
YAŞAR ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  %25 İnd.     EA
ULUSLARARASI BALKAN ÜNİV.  Y.DIŞI Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  Ücretli     EA
ULUSLARARASI BALKAN ÜNİV.  Y.DIŞI Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  %50 İnd.     EA
ULUSLARARASI BALKAN ÜNİV.  Y.DIŞI Sanat ve Tas. Fak. Grafik Tasarımı  %25 İnd.     EA
ATILIM ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Güzel San. Tas. ve Mimarlık Fak. Grafik Tasarımı  %50 İnd.     EA Dolmadı Dolmadı

2018 YKS yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan sayısal bilgileri incelemek için:

► YKS 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONRASINDA ORTAYA ÇIKAN SAYISAL BİLGİLER

ÖSYM tarafından 2018 yerleştirmeleri sonrasında yayımlanan 4 yıllık bölümlerin taban puanları dosyasını incelemek için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONUCU OLUŞAN 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI DOSYASI

YÖK Atlas tarafından 2018 yerleştirmeleri sonrasında yayımlanan 4 yıllık bölümlerin başarı sıralamaları dosyasını incelemek için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONUCU OLUŞAN 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN BAŞARI SIRALAMALARI DOSYASI

5535 1 02c7b2e0fbcc645014aee6f9c8bd967c

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.