kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İlahiyat (2 Yıllık) 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

2 yıllık ilahiyat bölümüne kimler girebilir, nasıl girilir, 2 yıllık ilahiyat sıralama sayıları kaç binlerdedir gibi sorular ile ilahiyat 2019 taban puanları listesine buradan ulaşabilirsiniz.

2 yıllık ilahiyat bölümüne kimler girebilir, nasıl girilir, 2 yıllık ilahiyat sıralama sayıları kaç binlerdedir, 2 yıllık ilahiyat taban puanları 2019 listesi nasıldır, bu puanlar içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, 2 yıllık ilahiyat kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olur, başarı sıralamaları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

ÖSYM yani ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi, birçok sınavın düzenlenmesini sağlayan bir kurumdur ve Türkiye’de bulunan ortaöğretim/lise mezunu adayların üniversiteye yerleşmesini sağlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) da bu kurum düzenlemektedir. Adaylar bu sınava girerek hayalini kurdukları bölümlerin tercih edilebilmesini sağlayan puan türünde yeterli puanı alarak o bölümleri tercih etmektedirler ve bu tercihler sonrası yerleştirme işlemlerini de yine ÖSYM ayarlamaktadır.

Bahsettiğimiz bu yerleştirme süreci sonunda oluşan taban puan ve başarı sıralamaları verileri her sene bir sonraki yılın tercih kılavuzlarına, o yılın fikir verici değerleri olarak konulmaktadır. Bizler de size fikir vermesi için 2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan, bölümlerin 2019 taban puanları ve başarı sıralamaları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

İLAHİYAT (2 YILLIK) TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Bu yazıda yer alan ilahiyat bölümü taban puanları 2 yıllık ilahiyat bölümüne aittir. 2 yıllık bölümler önlisans programları olarak adlandırılmaktadır ve önlisans programlarını ortaöğretim kurumu mezunu adaylar tercih edebilmektedir. Adayların önlisans programlarına yerleşebilmeleri için YKS içinde yer alan temel yeterlilik testini (TYT) çözerek TYT puan türünden tercih etmeyi düşündükleri bölüme yetecek puanı almaları gerekmektedir.

2 yıllık ilahiyat kontenjanları 2018 yılında 27000 olarak belirlenmiştir. 2019 yılında da büyük bir değişiklik olmaz ise ilahiyat kontenjanlarının benzer şekilde olacağını söyleyebiliriz.

2 yıllık ilahiyat bölümüne ayrılan bu kontenjanlara yerleşmede kullanılan puanlar içindeki en küçük puan 166,06483 olarak görünmektedir. Bu puan Anadolu Üniversitesi’ne (Açıköğretim) yerleştirmede kullanılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise Anadolu Üniversitesi’ne (Açıköğretim) (Arapça) olmuştur. Bu puan da 211,85493’tür. Adaylar 2019 yılında TYT puan türünden bu aralıkta bir puan alarak ilahiyat bölümüne yerleşebilirler.

Başarı sıralamaları verileri henüz YÖK Atlas veya ÖSYM tarafından yayımlanmadığı için ilahiyat sıralama verilerini ne yazık ki yazımıza şu an ekleyemiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde onlar sistemlerine eklediklerinde biz de 2 yıllık ilahiyat başarı sıralamaları değerlerini yazımıza ekleyeceğiz. (EKLENDİ)

İlahiyat 2 yıllık taban puanları 2019 listesi yazımızın en alt kısmında yer alan görselde mevcuttur. Bu konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, tercihler ve sınavlar hakkında paylaşımlarda bulunabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

*Yukarıda yazıya döktüğümüz bilgiler ve ilahiyat taban puanları verileri ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru dikkate alınmak zorundadır bu yüzden düzenli olarak ÖSYM resmi internet sitesini ziyaret etmek sizin için faydalı olacaktır.

İLAHİYAT BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ  İlahiyat  Arapça  Önlisans  Açıköğretim  211,85493 1395536
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ  İlahiyat  Önlisans  Açıköğretim   Dolmadı Dolmadı
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ  İlahiyat  Önlisans  Açıköğretim   Dolmadı Dolmadı

5569 1 1ce5e74b9d7fb87737041624b8135faf

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.